Elon Musk. Arkivbild.
Elon Musk. Arkivbild. - Foto: Czarek Sokolowski/AP/TT

Musk avslutar samarbete efter intervju

Elon Musk har valt att stoppa samarbetet med “The Don Lemon Show" efter att det tidigare CNN-ankaret spelat in en intervju med techmiljardären som skulle ha publicerats på X, tidigare Twitter.


Musk, som äger X, beskriver ofta sig själv som en "yttrandefrihetsfundamentalist". I ett inlägg på plattformen uppger det San Francisco-baserade bolaget att man efter noggrant övervägande "beslutat att inte inleda ett affärssamarbete med programmet" och tillägger att Lemon är fri att på eget bevåg lägga upp sitt innehåll.

"Elon Musk är sur på mig", säger Lemon i ett videoklipp som han publicerat på X och meddelar att intervjun kommer att släppas i början av nästa vecka.

Varför de två skulle ha hamnat i luven på varandra framgår inte, men i klipp från intervjun som sändes på CNN på onsdagen blir Musk till synes irriterad när Lemon frågar honom om han och X har något ansvar för att moderera den hatpropaganda som publiceras på plattformen.

X meddelade i januari att man ingått ett avtal som innebar att Lemon skulle producera tre halvtimmeslånga avsnitt i veckan med fokus på allt från politik till sport.

Lemon sparkades från CNN förra året efter att han fällt sexistiska kommentarer om Nikki Haley, som fram till nyligen var presidentkandidat för Republikanerna.

TT
/
/
/