Jimmy köpte en dammsugare för 40 000 kronor.
Jimmy köpte en dammsugare för 40 000 kronor. - Foto: Skärmavbild/Lyxfälan/TV3

Jimmy köpte en dammsugare för 40 000 – har inte råd med mat

På grund av sina höga omkostnader har Jimmy knappt råd att äta. Trots detta vill han inte ändra sin livsstil, och hans ekonomi har nu spårat ur totalt. I den 34:e säsongen av Lyxfällan åker Magdalena Kowalczyk till Jimmy i Degerfors.
– Jag prioriterar hellre räkningarna än att köpa mat, säger han i programmet.


Jimmy, som till vardags jobbar som busschaufför, beskrivs som en extremt generös person, som ofta hjälper personer i sin omgivning. För fyra år sedan tog han ett lån på nästan en halv miljon kronor, för att hjälpa sina föräldrar ur deras ekonomiska knipa. 

Simon har haft 50 bilar – har skulder på 4 miljoner: "Lyxlirare"

Jimmy i Lyxfällan tog lån åt sina föräldrar

Föräldrarna betalade till en början tillbaka varje månad, men när deras ekonomiska situation försämrades ytterligare så kunde de inte längre göra det. Samtidigt var Jimmy mitt uppe i sin lokförarutbildning, och i dagsläget har han 40 timmar praktik kvar innan han kan börja söka jobb och på så sätt förhoppningsvis förbättra sin livssituation. 

– Min ekonomiska situation är inte bra, men den är inte jättedålig heller för jag är inte hos Kronofogden eller så. Men jag har inte råd att köpa mat till exempel. Jag prioriterar hellre räkningarna än att köpa mat, förklarar Jimmy. 

Jimmy har knappt råd med mat. Foto: TV3/Lyxfällan

Förändringen i nya Lyxfällan – stora skillnaden: "Det märks"

Jimmy köpte en dammsugare för 40 000 kronor: "Dummaste jag gjort"

Jimmy berättar att han inte är särskilt bra på att hantera sina pengar. Han har exempelvis köpt en dammsugare för 40 000 kronor. 

– Det var det dummaste jag gjort, men försäljaren var så pass jobbig. Så det slutade med att jag köpte den i alla fall. 

Jimmy förklarar att han ibland går hungrig, men hoppas snart kunna få jobb som lokförare och öka sin inkomst. Magdalena Kowalczyk och Lyxfällan åker därför hem till honom i Degerfors för att försöka få honom på banan. 

Jimmy har köpt fem dammsugare. Foto: TV3/Lyxfällan

Kelly köper leksaker på kredit – går back 42 900 kronor varje månad

Lyxfällan-deltagaren har knappt råd med mat

Förutom fem dammsugare, så har Jimmy även en stor mängd datorspel hemma. Han äger dessutom tre bilar och en husvagn, samtidigt som han knappt har råd med sina amorteringar. Jimmy förklarar att han inte har haft tid eller ork till att försöka sälja prylarna.

När Magdalena Kowalczyk presenterar Jimmys nuvarande budget visar det sig att han går back 3 600 kronor varje månad. Det har funnits betydligt värre siffror i Lyxfällans historia, men det beror på att Jimmy lever så pass snålt och att han knappt äter någon mat. 

Jimmy lever snålt, men blöder ändå några tusenlappar varje månad. Foto: TV3/Lyxfällan

Paret i Lyxfällan har shoppat för 2,5 miljoner kronor: “Slår alla rekord”

Vännens oro: "Datorn är hans liv"

När det är dags att försöka börja sälja så mycket prylar som möjligt får Lyxfällan-produktionen ett sms från Jimmys vän Thomas

“Jag har pratat en lång stund med Jimmy. Han verkar orolig inför försäljningen, speciellt med att sälja av datorn. Datorn är typ hans liv. Det är så han umgås med sina vänner, med mig, och det han kommer hem till. I princip så innebär den hela hans sociala liv, och han mår nu rätt skit över det", lyder meddelandet.

Det tar emot för Jimmy att sälja bilarna. Foto: TV3/Lyxfällan

Datorn vill Jimmy med andra ord väldigt gärna behålla, men då hänger det på att han lyckas göra sig av med andra saker istället. Men många av prylarna håller Jimmy hårt i, då de har ett sentimentalt värde för honom. En aning motvilligt lyckas han till slut få in 15 000 kronor från försäljningen. 

När det därefter blir dags att sälja två av bilarna, får Magdalena Kowalczyk nog av hur svårt Jimmy har att släppa taget om sina prylar. 

– När Jimmy konkret får in pengar som ska lösa hans sopiga ekonomi, så känns inte han särskilt glad eller uppskattande. Vilket förvånar mig, och i ärlighetens namn irriterar det mig lite, säger Lyxfällan-programledaren.

Läs alla våra artiklar om Lyxfällan här

Vill du veta hur det går för Jimmy? Lyxfällan sänds 20.00 på Viaplay och TV3 på tisdagar.