Bagage lastas på ett United Airlines-flygplan. Arkivbild.
Bagage lastas på ett United Airlines-flygplan. Arkivbild. - Foto: Brett Coomer/AP/TT

Krisande flygbolag ska övertyga flygrädda

Efter en rad olyckshändelser går nu flygbolaget United Airlines ut och krishanterar. Vd:n utlovar förbättring till sina kunder. Del i detta – utbildning av piloterna.


En skadad vinge på ett flygplan från San Francisco till Boston, en brand i en av motorerna på ett annat plan och för drygt en vecka – evakuering av passagerare efter att ett plan gled av landningsbanan ut på angränsande gräs.

Ett av världens största flygbolag United Airlines genomgår lite av en förtroendekris just nu med en rad incidenter bakom sig. Flygindustrin som helhet har också varit drabbad med bland annat den uppmärksammade händelsen med Alaska Airlines där en dörrplugg lossnade mitt under en flygning.

Vd:n för United Airlines Scott Kirby har nu gått ut i ett meddelande i ett försök att övertyga kunderna att säkerhet faktiskt är Uniteds högsta prioritet.

"Olyckligtvis har vårt flygbolag de senaste veckorna drabbats av en rad incidenter. Medan de här incidenterna inte har något samband så har dessa gjort att vi skärpt vårt fokus", skriver han.

Förutom att granska varje enskild händelse ska man utöka piloternas träningsprogram med ytterligare en dag. Ingen av dessa händelser har inneburit några personskador för Uniteds passagerare.

TT