Icas nya färs har inte fallit kunderna i smaken.
Icas nya färs har inte fallit kunderna i smaken. - Foto: Pontus Lundahl & Fredrik Sandberg /TT

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan

Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.


"Skitprodukt. Vill jag ha bönor/ärtor i maten gör jag bönbiffar. Betala dyrt för kött som är uppblandat med ärtor gör jag inte."

"O o o tvi för helvete.."

"NEJ TACK!!!"

"Och kostar lika mycket om inte mer som köttfärs utan ärta."

"Vem vill äta det där?"

"Lurar folk då alltså"

"Barkbröd 2.1"

Kommentarerna är ett axplok av de negativa kommentarer som riktats till Ica på olika konton på Facebook, och handlar om Icas nya vegetariska produkt "Hushållsfärs".

Nyheter24 har tidigare skrivit om ilskan mot reklamen för färsen. Här kan du läsa: Kunderna rasar på Ica: ”Fullkomligt vidrigt”

Icas nya färs risas i sociala medier. Foto: Emilie Holtet/TT

Icas skarpa varning till kunderna: "Vi skulle aldrig"

Icas hushållsfärs ratas 

Hushållsfärsen består av 70 procent nötfärs och 30 procent ärtfärs, och har enligt Ica tagits fram för att "göra det enkelt att äta mer växtbaserat i vardagen". 

I samband med lanseringen har många Ica-butiker gått ut och marknadsfört produkten på Facebook, men hurraropen har uteblivet och istället har arga kommentarer dominerat. 

Butikschefen: Det snor många kunder framför ögonen på Ica-personalen

Ica: "Namnet är en flört med hushållsost"

En del av kritiken har riktats mot namnet, och att det är svårt att förstå att färsen är delvis vegetarisk.

Enligt Mats Heljestrand, kategorichef kött på Ica Sverige, är det vanligt att nya varor väcker känslor hos kunderna. 

– Färsen har tagits fram för att göra det enkelt att äta mer växtbaserat. Därför har vi gjort den så lik en traditionell nötfärs som möjligt, för att fler ska våga prova, säger Mats Heljestrand, kategorichef kött på ICA Sverige, till Nyheter24 och fortsätter:

– Namnet på produkten är en flört med hushållsost som är en mångsidig produkt, precis som vi tycker att hushållsfärsen är. Vi hoppas att de som är nyfikna och vill äta växtbaserad kost tycker om vår nya produkt.

Det hatar personalen att du gör – direkt när du går in på Ica

Ica
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

FBI inleder utredning av brokollaps

Ytterligare misstänkt efter springnotan

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra personer är sedan tidigare häktade som misstänkta för grovt bedrägeri och nu är även en man i 60-årsåldern anhållen i sin frånvaro, rapporterar P4 Malmöhus.

Nu kan din elräkning bli dyrare – igen

Elpriset har sjunkit efter rekordåren 2022-2023. Men nu kan priset öka igen. Detta efter att myndigheten Energimarknadsinspektionen har höjt intäktsramarna med 100 miljarder kronor.

Kvinna "hittade inte" till kassan på Ikea – får ersättning

En kvinna gick för att handla möbler i en Ikea-butik. Men när hon skulle betala hittade hon inte kassorna. Hon lämnade butiken utan att betala och får nu ersättning av domstolen.

Då är Beppe Starbrink tillbaka i SVT:s Go'kväll

Har du saknat Beppe Starbrink i Go'Kväll? Tyvärr dröjer det ett tag till innan den populära programledaren dyker upp i rutan igen.

Goldman Sachs klår förväntningarna

Den tunga amerikanska investmentbanken Goldman Sachs rapporterar en vinst per aktie på 11,58 dollar. Resultatet var bättre än väntat och aktien stiger i förhandeln.