Stockholmsbörsen steg svagt under onsdagens handel. Arkivbild.
Stockholmsbörsen steg svagt under onsdagens handel. Arkivbild. - Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Stockholmsbörsen svagt uppåt – Tele2 i topp

Stockholmsbörsen steg svagt under onsdagens handel efter inflationssiffror som gladde marknaden. Merparten av storbolagen avslutade på plus.


Stockholmsbörsens OMXS-index låg under delar av dagen på minus, men lyckades till slut häva sig över nollstrecket och avsluta handeln på plus 0,2 procent, i likhet med OMXS30-indexet med de 30 mest omsatta bolagen.

I det sistnämnda indexet utmärkte sig telekombolaget Tele2 och vitvarujätten Electrolux, som steg 2,9 respektive 2,5 procent.

I andra änden fanns värmepumpstillverkaren Nibe och lastbilstillverkaren AB Volvo som backade 2,5 respektive 1,6 procent.

Inflationsstatistiken för mars i eurozonen visade sig bli något bättre än marknadens förväntningar. Det ökar sannolikheten för en första räntesänkning från Europeiska centralbanken (ECB) i juni.

Bland dagens företagsnyheter märks att byggjätten Skanska fått en jätteorder i USA om ett brobygge i delstaten Washington, värd motsvarande 14,5 miljarder kronor. Aktien steg 3,5 procent.

TT
/
USA
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

Styrande partiet vinner i Kroatien

Det styrande konservativa partiet HDZ med premiärminister Andrej Plenkovic i spetsen vinner parlamentsvalet i Kroatien.

Explosion i trapphus i Göteborg

1 timme sedan
En explosion har inträffat i trapphuset i ett flerfamiljshus i centrala Göteborg. Ingen person är skadad och de materiella skadorna beskrivs som små.

Nya amerikanska oljesanktioner mot Venezuela

3 timmar sedan
Bara ett halvår efter vissa lättnader drar USA åter åt den venezuelanska oljekranen.

Nu är mördarsniglarna tillbaka – ovanligt tidigt

3 timmar sedan
Redan i april har mördarsniglarna börjat dyka upp på flera platser, och enligt snigelexperten Ted von Proschwitz finns det mycket som talar för ett snigelår. Här får du veta hur du minimerar risken för sniglar i trädgården.

Bidens minister friades i riksrättsåtalet

3 timmar sedan
Alejandro Mayorkas, USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet, friades i det riksrättsåtal som bara levde under en knapp halvdags sittning i senaten.