Gekås Ullared har öppnat ett nytt kafé.
Gekås Ullared har öppnat ett nytt kafé. - Foto: Thomas Johansson/TT och Stella Pictures

Kunderna sågar Gekås Ullareds ändring: "Urdåligt"

Gekås Ullared har slagit upp portarna till ett nytt kafé, men kunderna är allt annat än nöjda.
"Blev mycket besviken", skriver en person i sociala medier.


Allt började med en liten butik, belägen på bottenvåningen av en villa i Ullared, under 1960-talet. Men sedan dess har mycket hänt. 

Gekås Ullared är i dag Sveriges populäraste besöksmål och i anslutning till varuhuset finns numera camping, hotell och restauranger.

Här är förmånerna för de som är anställda på Gekås Ullared

Foto: Pressbild/Gekås Ullared/Jesper Molin

Gekås Ullared slår rekord: Personalen får miljonbonus

"Rosa fiket" har öppnat på Gekås Ullared

Och nyligen slog man upp portarna till en ny satsning: "Rosa fiket". Kaféet tar plats i lokalen där "Restaurangen" tidigare huserade.

– Jag är verkligen stolt över vad vi har skapat här. Teamet som består av både restaurangchefer, köksmästare, projekt­ledare, inredare och hantverkare har gjort ett fantastiskt jobb tillsammans! Ju större varuhuset blir, desto längre tid spenderar kunderna hos oss och med det ökar både behov av, och förväntningar på, bra mat i skön miljö, sa Patric Jernberg, affärsområdeschef för Gekås Ullareds alla restauranger, i ett pressmeddelande inför öppningen och fortsatte vidare:

– Vi strävar hela tiden efter att ­utveckla vårt matutbud för att kunna ge våra besökare en ännu bättre upplevelse. Rosa fiket är ett bra komplement till våra andra restauranger!

Patric Jernberg. Foto: Pressbild

Anställd stal smink från Gekås Ullared – skyllde på lång kö: ”Problematisk dag”

Kundernas kritik mot Gekås Ullareds nya kafé: "Bottennapp"

Med anledningen av öppningen har man, på Gekås Ullareds officiella Facebook-sida, delat med sig av ett inlägg om det nya kaféet. 

"Har du besökt varuhusets nyaste matupplevelse Rosa fiket ännu?", frågar man i inlägget.

Foto: Skärmavbild/Facebook/Gekås Ullared

I kommentarsfältet är det flera som säger sig ha besökt kaféet, men majoriteten av dem är allt annat än nöjda. Flera kritiserar den mat och det fika som serveras, medan andra uttrycker ett missnöje kring lokalen. 

Så här skriver några av dem:

"Så tråkigt att ni tar bort en massa vinnande koncept hela tiden. Först den varmrökta laxen med romsåsen, som jag ibland enbart åkte till er för - och nu bakpotatisen! Rosa fiket är inget märkvärdigt, mest kalt och tråkigt och det mesta fikat ligger framme utan skydd, vilket inte är så jättefräscht och gör att det snabbare blir torrt!"

"Jag har just varit där i flera dagar och någon tristare lokal får man leta efter. Som en stor skolmatsal! Dessutom med fönstren precis under taket! Nää mysigheten med den gamla kaffebaren är helt borta. Detta är ingen plats man längtar till för avkoppling. Tyvärr!"

"Var där för några veckor sedan men saknar gamla kaféet som var mycket trevligare."

"Jag har nu varit där tre gånger (anser att alla kan missa en-två gånger) men nu lägger jag inte mer pengar på den fikan, har tagit olika kakor/bakverk varje gång och ni har lyckats göra detta kakmonster besviken varje gång. Droppen kom vid pajen (fick ett ok…) med den där konstiga (snålt tilltagna) vaniljsörjan, inte värt pengarna… Utseendemässigt är det en härlig färgklick men innehållet får ni göra något åt..."

"Var där 9/3 och bakelserna var definitivt inte nygjorda utan sega. Bullarna var inte heller nygjorda utan måste ha bakats dagen innan, torra och tråkiga. Lokalen - inte alls mysig. Ett bottennapp. Det gamla fiket så mycket bättre."

"Inte alls mysig. Den gamla var mycket trevligare. Trist fikabröd. Köpte en blåbärspaj som var torr och smaklös. Vaniljgrädden till var gammal."

"Kaffebaren hade mycket större sortiment och även paj, bakad potatis m.m."

"Blev mycket besviken på Rosa kaféet. Dessutom var det snordyrt jämfört med kaffebaren! Kommer inte besöka det igen tyvärr."

"Var där förra fredagen. Trist lokal, inte alls något trevligt överhuvudtaget. Skitigt kladdigt bord. Dåligt utbud, saknar pannkakorna och allt det andra man kunde välja. Dyrare har det också blivit trots att det har blivit självservering så nej tack, inga fler besök av mig. Nu har ni heller ingen koll på bordet med kakor för det finns alltid några som kladdar och tar på kakor för att kolla om dom känns okej. Nä, ta tillbaka konceptet ni hade innan."

"Fy så tråkig! Gör om gör rätt! Dit går jag aldrig mer!"

"Så tråkigt och överpriser som fan! Urdåligt utbud när vi var där. Kakor låg öppet fritt fram för folk att kladda på för tro inte att alla använder tång. Undvik. Lägg pengarna på något bättre eller gå på ett fint konditori istället eftersom priserna ligger därefter."

Foto: Skärmavbild/Facebook/Gekås Ullared

Ullared-profilen blev akut inlagd på sjukhus: "Obehagligt"

Gekås Ullared: "Värdesätter besökarnas synpunkter"

När Nyheter24 kontaktar Gekås Ullared angående kritiken mot "Rosa fiket" svarar Patric Jernberg, som alltså är affärsområdeschef för alla restauranger, i ett mejl:

"Vi värdesätter våra besökares synpunkter enormt, och vi arbetar ständigt för att förbättra vårt utbud av shopping, mat, boende och aktiviteter. Vi tar feedbacken kring 'Rosa fiket' vidare i vår organisation och gör vårt bästa för att överträffa förväntan vid nästa besök."

Beskedet om tv-serien Ullared: "Morgan och Ola-Conny..."