Ska du få skatteåterbäring 2024? Då kan du få den utbetald redan i april.
Ska du få skatteåterbäring 2024? Då kan du få den utbetald redan i april. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Pontus Lundahl/TT

Du kan få din skatteåterbäring nästa vecka – om du agerar nu

Vill du ha skatteåterbäringen redan i april? Då gäller det att du deklarerar nu.


Viktiga datum inför deklarationen 2024

Du kan deklarera från och med den 19 mars 2024 och den sista dagen som gäller är den 2 maj 2024.

9-12 april betalar ut skatteåterbäring till dig som har godkänt deklarationen digitalt utan att ha gjort ändringar eller tillägg senast 3 april.

4-7 juni betalar Skatteverket ut skatteåterbäring till dig som deklarerat senast 2 maj och vars deklaration blivit godkänd.

Källa: Skatteverket

Det var i början på mars som Skatteverket började skicka ut inkomstdeklarationen till de med digital brevlåda och senast den 15 april ska alla deklarationer, även de i pappersform, ha skickats ut av myndigheten. 

Deklarationen 2024: Datum som du inte får missa

Foto: Janerik Henriksson/TT

Alla avdrag du kan göra i deklarationen 2024

3,3 miljoner deklarationer redan första veckan

Redan den första veckan efter att Skatteverket, den 19 mars, öppnade deklarationen inkom 3,3 miljoner deklarationer, vilket är en ökning med drygt 800 000 jämfört med samma tidsperiod förra året. 

— Vi tror att det tuffare ekonomiska läget i samhället bidrar till det här ökade intresset för att deklarera i god tid, säger Åsa Ekström, samordnare på Skatteverket, till TT.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Deklarationen 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra

Sista chansen att få skatteåterbäringen i april

För de som deklarerar senast onsdagen den 3 april, utan ändringar eller tillägg, får nämligen sin skatteåterbäring utbetald redan mellan den 9 och 12 april. Det är med andra ord sista chansen för den som vill ha sin återbäring vid det första utbetalningstillfället.

Om man i stället deklarerar innan den 2 maj betalas skatteåterbäringen ut mellan den 7 och 9 juni.

Skatteåterbäring redan i april? Här är vad som krävs

/
Få ekonominyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fångar trakasseras av kriminalvårdare

Utredare: Slopa tillstånd för kameraövervakning

Det ska bli enklare att kameraövervaka. För kommuner, regioner och myndigheter ska det inte behövas tillstånd alls, föreslår utredaren.

FBI inleder utredning av brokollaps

USA:s federala polismyndighet FBI har inlett en brottsutredning efter den dödliga brokollapsen i Baltimore.

Ytterligare misstänkt efter springnotan

Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i den omtalade springnotan i Malmö i julas. Fyra personer är sedan tidigare häktade som misstänkta för grovt bedrägeri och nu är även en man i 60-årsåldern anhållen i sin frånvaro, rapporterar P4 Malmöhus.

Nu kan din elräkning bli dyrare – igen

Elpriset har sjunkit efter rekordåren 2022-2023. Men nu kan priset öka igen. Detta efter att myndigheten Energimarknadsinspektionen har höjt intäktsramarna med 100 miljarder kronor.

Kvinna "hittade inte" till kassan på Ikea – får ersättning

En kvinna gick för att handla möbler i en Ikea-butik. Men när hon skulle betala hittade hon inte kassorna. Hon lämnade butiken utan att betala och får nu ersättning av domstolen.