Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kan den här uppfinningen stoppa våldtäktsdrogerna?

- 25/08/2014, 22:45
Nagellacket som kan skydda mot våldtäkt.
1 av 3

Nagellacket som kan skydda mot våldtäkt.

Privat

Det skiftar färg när det kommer i kontakt med droger.
2 av 3

Det skiftar färg när det kommer i kontakt med droger.

Privat

Uppfinnarna vill göra det lättare att skydda sig.
3 av 3

Uppfinnarna vill göra det lättare att skydda sig.

Privat

Nagellacket innehåller ämnen som gör att det byter färg när det kommer i kontakt med vissa droger.

Det här nagellacket är både snyggt och praktisk. Det kan också rädda människor från att drogas och våldtas.

Nagellacket innehåller ämnen som gör att det skiftar färg när det blandas med narkotika som ofta används av våldtäktsmän, skriver Daily Mail.  

Genom att doppa fingret med nagellacket i glaset, eller droppa lite av drinken på nageln, visar sedan produkten om det finns något att oroa sig för däri.

Ville lösa ett problem

Bakom uppfinningen, som kallas "Undercover color" står fyra personer som läser till ingenjör på universitetet i North Carolina. 

Utvecklarna Tyler Confrey-MaloneyStephen GrayAnkesh Madan och Tasso Von Windheim, som gått i samma klass, ville lösa problemet med våldtäktsdroger. 

– Vi funderade över problemen i samhället och våldtäktsrelaterade droger kom upp, säger Madan till Higher Education Works, och fortsätter:

– Vi känner alla någon som har varit med om den här hemska upplevelsen och började tänka på lösningar som kan förhindra det, speciellt sådant som kan mixas med något som kvinnor redan använder. 

Samlar in pengar

Killarna är fortfarande i utvecklingsfasen och håller för tillfället på att samla in pengar, bland annat via sin Facebooksida.

– Vårt mål är att uppfinna tekniker som ger kvinnor makten att skydda sig själva från dessa brott.