Tisdag 18 Jan
Stockholm

Sexting allt vanligare

Sexting blir allt vanligare.
1 av 2
Sexting blir allt vanligare. Foto: TT NYHETSBYRÅN
Fler och fler tonåringar sextar.
2 av 2
Fler och fler tonåringar sextar. Foto: ROBIN HALDERT / ROBIN HALDERT

Att skicka meddelanden och bilder med sexuellt innehåll är numera vardagsmat bland ungdomar.

Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Att "sexta", det vill säga skicka sexuella meddelanden, blir allt vanligare bland ungdomar – åtminstone i USA. Det visar en ny studie gjord av sjukhuset i Pittsburgh i UPMC.

I samband med att "sexting" blivit vanligare uppger två av fem ungdomar att de utsatts för sexuella trakasserier via sociala medier när de sextat. 

– Sexting är den nya normen, säger Rebecca Dick som varit delaktig i studien, till Pittsburgh Post.

Finns lite forskning

Studien är den första fasta forskningen för trakasserier i sociala medier och via sms bland ungdomar som cyberdejtar, och resultatet är häpnadsväckande. Bland rapporterade fall av sexuella trakasserier på nätet har de flesta förövarna använt sig av sociala medier eller appar när de skickat sexuella meddelanden, hotat eller förföljt andra.

Blir tillfrågade om bilder

Två av fem tonåringar upplever att de utsatts för sexuella trakasserier via sociala medier. 33 procent av kvinnorna och 18 procent av männen som sextat har blivit ombedda att skicka lättklädda bilder på sig själva, enligt studien.

– Det är viktigt att vi inkluderar användningen av sociala medier, meddelanden och sexting när vi visar dagens ungdomar hur kontrollerande och kränkande beteenden kan se ut, säger, Elisabeth Miller, som deltagit i undersökningen, Pittsburgh Post.

Har du "sextat" någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera (4)
Kopiera länk
Dela