Lördag 4 Dec
Stockholm

Längden på din partners fingrar kan avslöja otrohet

1 av 4
Ju större längdskillnad desto större sannolikhet att man är otrogen enligt forskarna.
2 av 4
Ju större längdskillnad desto större sannolikhet att man är otrogen enligt forskarna. Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG
Otrohet.
3 av 4
Otrohet. Foto: SVENSKA DAGBLADET
Sjukt om det stämmer.
4 av 4
Sjukt om det stämmer. Foto: SVENSKA DAGBLADET

Längdskillnaden mellan pekfingret och ringfingret kan avslöja anlag för otrohet, enligt forskare.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Forskning visar att längden på dina fingrar kan visa om du är otrogen eller inte. Det låter kanske som nonsens – men det är hormoner som ligger bakom, skriver Daily Mail.

Längden på en persons fingrar påverkas nämligen av hur mycket testosteron fostret får i livmodern. Testosteron är också det hormon som påverkar en persons sexualdrift.

Stor längdskillnad –  större risk för otrohet

Psykologer studerade 600 män och kvinnor i Storbritannien och USA och upptäckte att man kunde dela in människor i två grupper – de som oftare tycker att trohet är viktigt, och de som oftare är promiskuösa. 

Det gick inte se resultat på individnivå, men i större skala säger forskarna bakom studien att det gick att identifiera vilken av de två grupperna som var den mer promiskuösa genom att titta på fingerlängden. Det som avslöjar är längdskillnaden mellan pekfingret och ringfingret. Stor skillnad – större risk för otrohet, liten skillnad – mindre risk för otrohet.

– Mänskligt beteende påverkas av många olika saker, till exempel miljön och livserfarenhet. Vad som händer i livmodern har kanske bara marginellt inflytande, säger Robin Dunbar, professor vid Oxord universitet till Daily Mail.

Kommentera (3)
Kopiera länk
Dela