Lagom svank.
1 av 4
Lagom svank. - Foto: Ap
Också lagom svank.
2 av 4
Också lagom svank. - Foto: Ap
Lagom svank.
3 av 4
Lagom svank. - Foto: Ap
Också lagom svank.
4 av 4
Också lagom svank. - Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / Victor Lundberg / SCANPIX

Forskare: Svanken viktigare än rumpan

En amerikansk studie visar att män föredrar svank snarare än rumpa. Vad vi ska med den informationen till är ännu oklart.


Forskare tycker sig ha hittat bevis på att en viss kroppstyp attraherar människor mer än andra, skriver International Business Times. Vilket går mot den annars vedertagna tron att skönhet ligger i betraktarens ögon.

Män fick se på bilder

Och självklart har man gjort testet på män (paus för chock) som har tyckt till om kvinnors svankar och rumpor (förstås).

Spolier: Männen i testet föredrog kurviga svankar.

45 grader

Det första testet genomfördes genom att visa deltagarna bilder och låta dem välja den perfekta kurvan, man insåg snart att männen i testet föredrog kvinnor som har 45 graders vinkel från svanken och ner.

Och det menar forskare är en viktig upptäckt, historiskt sett.

Bättre på att bära barn och hitta föda

– Dessa kvinnor skulle ha varit mer effektiva när de letade efter föda under graviditeten och mindre troliga att lida av skador på ryggraden, säger David Lewis, psykolog bakom studien som genomfördes vid Texas universitet.

Man tittade även i ett andra test, på rumpor, och analyserade varför män föredrar en 45-gradig kurva över stjärten men det visade sig vara själva kurvan i ryggraden som är viktig, inte formen på stjärten, skriver International Business Times.

Vi efterlyser nu en studie som visar att kvinnor inte bryr sig om vad män gillar.

/
/
Man
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!