1 av 2
2 av 2

Tvättar du håret fel? Här är tipsen som håller det helt friskt

Har du tvättat håret fel hela ditt liv?


Tvätta håret är något som vi alla gör nästan varje dag, men ändå lyckas vi inte få det helt rätt. Det finns alltså fel sätt att tvätta håret på.

Håret mår oftast som bäst efter ett besök hos frisören, vilket kanske inte är så konstigt då de är utbildade i att ta hand om ditt hår.


Här är några tips från branschens hetaste hårstylister, som Daily Mail har skrivit om:

1. Rubba inte för hårt

För mycket stimulation och press på hårbotten kan resultera i fetare hår i stället för renare hår.

Bildkälla

2. Schamponera aldrig topparna

Arbeta in schampoot i den övre delen av håret och skölj sedan ur det. På så sätt rengörs topparna och de skadade ändarna automatiskt, utan att skadas mer och bli torra.

3. Passa dig för handdukstorkning

När man handdukstorkar håret skapas friktion som kan skada håret och dessutom lämna håret matt och volymlöst.

Bildkälla

4. Kamma aldrig blött hår efter duschen

Kamma i stället håret i duschen samtidigt som du låter ditt balsam verka.

Bildkälla

5. Skölj dubbelt så lång tid som du löddrar

Särskilt om har flera produkter i håret när du duschar, se till att skölja ur dem ordentligt genom att skölja dubbelt så lång tid som du applicerar de.

6. Tvätta inte i varmt vatten

Det varma vattnet aktiverar talgkörtlarna som utsöndrar olja och kan lämna håret fett. Tvätta i stället i ljummet vatten för ultra rent hår och att förlänga livslängden på din volym-föning.

Bildkälla


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tar du hand om ditt hår?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bohlin om kritiken: "Fick okej att höra av mig"

"Europa för beroende av krut från Kina"

Vapenproduktionen i Europa är alldeles för beroende av krutråvaror som nitrocellulosa från Kina, enligt Saabs vd Micael Johansson. Det utgör en risk för Europas säkerhet.

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.