Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 vetenskapliga bevis på att du mår bäst som singel

- 18/04/2015, 15:03 -

Att vara singel är inte nödvändigtvis något dåligt – framför allt inte för hälsan. Det visar faktiskt forskning!

1. Friskare hjärta

En studie följde 9 000 personer i medelåldern, i åtta år. De som hade minst antal hjärtsjukdomar var de som aldrig varit gifta. Skillnaden mellan de som varit gifta under hela perioden och de som varit singlar hela tiden var inte stor – men för de som skilt sig och/eller gift om sig var hälsostatusen på hjärtat mycket sämre.

Pixabay

2. Starkare socialt nätverk

Flertalet studier har visat att personer som är gifta är sämre på att hjälpa, stötta, och behålla kontakten med vänner, familj och grannar.

3. Mer vältränad kropp

Forskare undersökte mer än 13 000 män och kvinnor i åldrarna 18-64 och upptäckte då att de som aldrig varit gifta tränade mer varje vecka än de som var antingen gifta eller skilda. Samma sak gällde oavsett hur gammal personen i fråga var.

Pixabay

4. Man nöjer sig inte

Den som gillar att vara singel hamnar inte lika ofta i olyckliga relationer – och de upplever inte lika ofta att det sitter fast i förhållanden. Studier visar att de som är rädda för att vara singlar oftare nöjer sig, helt enkelt.

5. Avskildhet

Till skillnad från ensamhet, så kan avskildhet vara något positivt. Något man uppsöker med mening, snarare än att man undviker det. Avskildheten leder till mer frihet, kreativitet och massor av andra positiva saker.

Pixabay

Listan kommer från Business Insider.

Läs också om 11 saker som visar hur ett förhållande ser ut i början versus hur det ser ut efter två år. Eller prova vårt quiz – så ska vi gissa om du är singel eller inte.