Lill-Jesus?
1 av 4
Lill-Jesus? - Foto: Polis
Jesus?
2 av 4
Jesus? - Foto: Polis
Såg han ut så?
3 av 4
Såg han ut så? - Foto: Polis
Maffiabossen Bernardo Provenzano – fantombilden till vänster.
4 av 4
Maffiabossen Bernardo Provenzano – fantombilden till vänster. - Foto: AP/TT

Se den italienska polisens häftiga bilder på Jesus genom livet

Italienska polisen har jobbat med teknologin!


Italienska polisen är rätt vassa på det här med att ta reda på hur folk kan se ut i olika skeenden i livet. Något som man bland annat använde när man lyckades gripa den sicilianske maffiabossen Bernardo Provenzano år 2006 – trots att den senaste bilden på honom var från 1959.

Bild: TT

Nu har man använt sig av tekniken på ett lite annorlunda sätt. Man har tagit avstamp i den så kallade "Turinsvepningen" som Jesus eventuellt ska ha svepts i efter sin död – och på vilken det också finns ett ansikte och en kropp målad.

Så med hjälp av det ansiktet har den italienska polisen, enligt Independent, plockat fram hur Jesus kan ha sett ut – och sedan räknat ut hur han kan ha sett ut genom livet.

Bild: Polisbild

Så lill-Jesus kan alltså ha sett ut så här:

Bild: Polisbild

Förutsatt att man väljer att tro på historien om Turinsvepningen då, vilket man antagligen inte ska – Independent hänvisar till forskare som hävdar att bilden ritades dit någon gång mellan 1260 och 1390. Vilket ju gör historien lite sämre, men det är en cool teknik!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

1 timme sedan
Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.