Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Se den italienska polisens häftiga bilder på Jesus genom livet

Lill-Jesus?
1 av 4

Lill-Jesus?

Polis

Jesus?
2 av 4

Jesus?

Polis

Såg han ut så?
3 av 4

Såg han ut så?

Polis

Maffiabossen Bernardo Provenzano – fantombilden till vänster.
4 av 4

Maffiabossen Bernardo Provenzano – fantombilden till vänster.

AP/TT

Nyheter | 06/05/2015 15:02

Italienska polisen har jobbat med teknologin!

Italienska polisen är rätt vassa på det här med att ta reda på hur folk kan se ut i olika skeenden i livet. Något som man bland annat använde när man lyckades gripa den sicilianske maffiabossen Bernardo Provenzano år 2006 – trots att den senaste bilden på honom var från 1959.

Bild: TT

Nu har man använt sig av tekniken på ett lite annorlunda sätt. Man har tagit avstamp i den så kallade "Turinsvepningen" som Jesus eventuellt ska ha svepts i efter sin död – och på vilken det också finns ett ansikte och en kropp målad.

Så med hjälp av det ansiktet har den italienska polisen, enligt Independent, plockat fram hur Jesus kan ha sett ut – och sedan räknat ut hur han kan ha sett ut genom livet.

Bild: Polisbild

Så lill-Jesus kan alltså ha sett ut så här:

Bild: Polisbild

Förutsatt att man väljer att tro på historien om Turinsvepningen då, vilket man antagligen inte ska – Independent hänvisar till forskare som hävdar att bilden ritades dit någon gång mellan 1260 och 1390. Vilket ju gör historien lite sämre, men det är en cool teknik!