Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ny forskning visar att dina kläder påverkar ditt sätt att tänka

Två mäktiga personer med mäktig klädsel.
1 av 3

Två mäktiga personer med mäktig klädsel.

Ap / TT

En snubbe med bra helhetstänk.
2 av 3

En snubbe med bra helhetstänk.

TT NYHETSBYRÅN

Makt sitter i klädseln.
3 av 3

Makt sitter i klädseln.

SVENSKA DAGBLADET / TT

Nyheter | 07/05/2015 23:47

En ny studie visar att de kläder som människor bär också påverkar hur de tänker.

Om du byter ut t-shirten mot kostym förändrar det inte bara hur andra uppfattar dig, det påverkar också hur du tänker, det menar en ny studie som Huffington Post skriver om.


Bildkälla: TT

Studien har gjorts av forskare vid Columbia University och California State University. Forskarna säger att personer som sätter på sig en kostym tänker mer abstrakt och är bättre på att se hela bilden av ett problem.

Enligt Michael Slepian som är en av de som har skrivit rapporten gör kostymen att personer är bättre på att tänka stort.

– Att bära formell klädsel leder till ett större perspektiv snarare än konkret tänk som fokuserar på detaljer, säger Michael till Huffington Post.

Det hela beror på att formell klädsel gör att man känner sig mer mäktig och betydelsefull, vilket gör att ett helhetstänk dominerar. Klär du dig som en person med makt kommer du också tänka som en person med makt.