Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

7 viktiga anledningar till att ha minst en orgasm varje morgon

- 11/05/2015, 18:43 -

Det gäller att lita på forskningen, eller hur? ;)

1. Riktigt bra hormoner!

Visste du att en orgasm ger ett schysst flöde av oxytocin, hormonet som får dig att må bra, och samtidigt får stresshormonet kortisol att minska, enligt en studie. Så om du vill bra och bli mer avslappnad, ge dig själv en trevlig stund. Eller så kan du be någon annan att göra det lite skönt för dig.

2. Bra för magen

Kortisol leder ofta till uppsvälld mage, så om du vill se lite mer trimmad ut så är det riktigt bra med en orgasm, enligt forskning.

Bildkälla

3. Du blir mer fokuserad

De positiva hormonnivåerna och det faktum att du ofta ta flera djupa andetag när du kommer gör att kroppens syreupptagning blir bättre, och du känner dig smartare och mer fokuserad.

4. Du blir smartare

Jepp! En studie visar att det här är helt sant. När du får orgasm börjar hormonet DHEA leka runt i kroppen, som förbättrar hjärnkapaciteten och minnet!

5. Du lever längre och blir snyggare

DHEA-hormonet gör också att du minskar risken för hjärtinfarkt och får bättre hy, enligt forskare. Awesome, eller hur?

6. Bättre tidsuppfattning

En orgasm (eller flera) har ju förmågan att få tiden att gå långsammare, nästan stanna upp. Genom att börja dagen med en orgasm (eller flera) kommer göra att du får en mer avslappnad inställning till tid resten av dagen.

Bildkälla

7. Du får bättre kontakt med din kropp

Att ha bra koll på din egen kropp, att känna efter och vara i harmoni med sig själv är viktigt. Och vad kan då vara bättre än att ge hela nervsystemet en ordentlig jäkla åktur? Orgasmer är helt enkelt fantastiska för vår kropp.

Bildkälla

Tack Huffington Post för inspiration!