Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det här betyder dina Facebookstatusar

- 27/05/2015, 13:00
Säger en hel del.
1 av 3

Säger en hel del.

Ap / TT

Vet du vad dina statusar säger om dig?
2 av 3

Vet du vad dina statusar säger om dig?

Ap / TT

Uppdaterar du mycket om din partner? Hmmm. :)
3 av 3

Uppdaterar du mycket om din partner? Hmmm. :)

Ap / TT

Dina Facebookstatusar avslöjar mer än vad du tror.

Att rapportera om vardagliga händelser på sina sociala medier är ingenting nytt, men vad säger det egentligen om personen?

En ny studie från Brunel University i London, gjord på 555 Facebook-användare, visar att Facebook-uppdateringar faktiskt avslöjar en hel del om din personlighet.

Lägre självkänsla avslöjas

Studien visade att personer med lägre självkänsla oftare uppdaterar om sin respektive eller visar upp aktiviteter de gjort som kärlekspar. Dessa personer bryr sig egentligen inte om vad andra tycker om deras relation eller om uppdateringarna får likes, utan det har att göra med en ständig rädsla som de har för att bli dumpade.

Så när dessa individer känner sig osäkra eller att deras relation är hotad så skriver de om sin partner på Facebook.


Bildkälla

Statusuppdateringar som handlar om sociala aktiviteter i vardagen läggs oftast upp av utåtriktade personer som använder Facebook som ett verktyg för att umgås. Det ser man tydligt i studien på användare som uppdaterar ofta, har många vänner och använder funktioner och inställningar som gör att fler kan se inläggen.

Forskarna trodde först att samhällsmedvetna människor skulle uppdatera om mer "säkra" och oprovocerande ämnen, som exempelvis deras sociala aktiviteter, men i stället visade det sig att dessa individer gjorde frekventa uppdateringar om sina barn. Något som forskarna fortfarande undrar över är om dessa uppdateringar är för att kommunicera med vänner eller för att skryta över sitt föräldrarskap.

Studien visade även att de personer som uppdaterar om sin kost, träning, dieter och prestationer oftast är narcissistiska individer som använder Facebook för bekräftelse.


Bildkälla