Kan vara en risk.
1 av 4
Kan vara en risk. - Foto: TT/Ap
Nu varnar läkare för tighta jeans.
2 av 4
Nu varnar läkare för tighta jeans. - Foto: TT/Ap
I alla fall om du planerar att röra på dig.
3 av 4
I alla fall om du planerar att röra på dig. - Foto: TT/Ap
Så se till att hålla igång.
4 av 4
Så se till att hålla igång. - Foto: FOTOGRAFERNA HOLMBERG

Läkare varnar för användningen av för tighta jeans

Jo, på riktigt.


Fashion är farligt, det är tydligt. Eller ja, det verkar i alla fall som att det kan vara farligt att ha på sig tighta jeans om man planerar att röra på sig. Det hävdar i alla fall australiensiska neurologer som skrivit i facktidningen Neurology, Neurosurgery and Psychiatri.

Bild: TT

I studien varnar man, enligt Sydney Morning Herald, för just tighta jeans med utgångspunkt ur vad som hände en 35-årig kvinna från Adelaide som skulle hjälpa till med en flytt – iklädd tighta jeans. Det slutade med att hon svimmade vid vägkanten.

– Vid den här tiden var det mörkt och sent på dagen så blev hon liggande där i flera timmar, säger doktor Thomas Kimber som är studiens huvudförfattare till Sydney Morning Herald.

Bild: TT

"När hon satt på huk begränsades blodtillförseln till hennes vader och i slutänden svullnade hennes muskler upp", står det i studien.

När hon väl lyckades ta sig till ett sjukhus var hennes ben så svullna att sjukhuspersonal tvingades klippa upp hennes jeans. Så nu har läkarna, enligt Sydney Morning Herald, ett väldigt viktigt råd att dela med sig av: "undvik att bära tighta jeans om du ska göra något som involverar att huka dig eller gå ner på knä. Om dina ben börjar kännas obekväma eller pirra – stå upp och få blodet att cirkulera".

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

2 timmar sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.