Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

5 saker du måste veta om du ska använda mat i sexlivet

- 27/07/2015, 21:47

tt bild

Riktigt viktig info för dig som vill krydda till sexlivet. Bokstavligt talat.

1. Det mesta funkar på huden

Lite vispgrädde eller chokladsås är ju odödliga klassiker när det gäller att ha ätbara hjälpmedel i sängen. Men var noga med att inte använda något som du eller din partner är allergisk mot. Även om du själv inte äter upp det du är allergisk mot så kommer huden absorbera det och skapa irritation.

Bildkälla

2. Men var försiktig med att stoppa in saker

Vissa skulle påstå att det är bäst att inte föra in något alls i anus eller i vaginan. Men det gäller att vara extra försiktig med allt som kan irritera huden, som alltid är mycket känslig i underlivet. Det gäller också att vara mycket försiktig med huden runt vaginan, då även den är känslig. Se också till att det går att få ut det som förs in. Du vill ju knappast avbryta myskvällen för att rusa till gynekologen och be hen få ut ett körsbär ur fiffin.

Bildkälla

3. Det kan vara svårt att rengöra efteråt

Och att ha kladdiga eller flytande saker i närheten av vaginan är alltid en big no no. Det kan vara väldigt svårt att rengöra efteråt om du till exempel fått in kolasås i vaginan.

Bildkälla

4. Och inte bara på kroppen...

En ren praktisk grej. Det kan vara väldigt svårt att få bort matrester från lakan, speciellt om bär och choklad är iblandat. Så om du inte vill slänga lakanen efteråt så är det kanske en idé att ha några handdukar mellan lakanen och dig och din älskling.

Bildkälla

5. Kokosolja är bra!

Något som många faktiskt rekommenderar att använda när det ska sexas är kokosolja. Kokosolja går till och med att använda som glidmedel, men tänk bara på att oljan kan bryta ner latexkondomer, så om du vill ha säkert sex är det inte riktigt att rekommendera.

Bildkälla

Källor: Women's health och Redbook