Blir man mer lycklig av mer sex?
1 av 3
Blir man mer lycklig av mer sex? - Foto: SVENSKA DAGBLADET / TT
Det verkar inte så.
2 av 3
Det verkar inte så. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
I alla fall inte enligt en studie, som säger motsatsen.
3 av 3
I alla fall inte enligt en studie, som säger motsatsen. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Gillar du att ligga mycket? Då kommer du hata denna studie

Nooooooo.


Sex är ofta förknippat med lycka, och att ligga gör ju faktiskt att kroppen producerar glädjeämnen. Men enligt en studie handlar sex mer om kvalitet än kvantitet, rapporterar CBS.

För mycket sex kan till och med göra oss mindre lyckliga.


Bildkälla

Det är forskare vid universitetet i Carnegie i Pittsburgh som funnit en korrelation mellan mellan hur ofta man har sex och lycka.

Forskarna gjorde experimentet på 64 gifta, heterosexuella par. Hälften blev beordrade att ha dubbelt så mycket sex som normalt i 90 dagar. Den andra hälften fick fortsätta sina liv som vanligt.

Gruppen som dubblat antalet liggtillfällen uppvisade mindre lycka och sa sig känna mindre sexuell njutning. Såväl män som kvinnor menade att mer sex inte var lika kul.

– Det känns som att du har sex på grund av andra anledningar än att du vill, säger George Loewenstein, som varit med och gjort studien.

Njutningen av akten höjer stämningen och det är inte helt beroende av hur ofta det sker.

Tamar Krishnamurti som var inblandad i studien tror att den kan hjälpa par som hållit ihop länge.

– I stället för att fokusera på att ha mer sex kan man jobba på att skapa en miljö som gnistrar, uppfyller önskningar och gör så att sexet blir ännu roligare och bättre, säger han enligt CBS.

Det ska emellertid sägas att 64 par är för lite för att säga att studien är säker. En korrelation behöver heller inte betyda att mycket sex leder till mindre lycka, utan andra faktorer kan mycket väl påverka.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ligger du mycket?
Tack för din röst!