No more Gin och Tonic.
1 av 3
No more Gin och Tonic. - Foto: Ap/TT Bild
Singapore Sling är en sötare drink som behöver Gin för att vara rätt.
2 av 3
Singapore Sling är en sötare drink som behöver Gin för att vara rätt. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Dags för en Fredagsdrink.
3 av 3
Dags för en Fredagsdrink. - Foto: Seivan M.Salim

Här är drinkarna som snart kan försvinna

Gin och Tonic, Tom Colllins, Long Island Ice Tea och Singapore Sling – Alla är namn på drinkar som du kanske inte får dricka mer, för de innehåller den hotade drycken Gin.


Enbärsbuskarna är hotade och det innebär att drycken gin är hotad. Ginproduktion är en stor industri och vätskan framställs av enbär.

    Anledningen till att den nu hotas är att en sjukdom brett ut sig, vilken gör att buskarna inte kan producera frön. Sjukdomen är en slags svamp, vid namn phytophthora austrocedrae.

    Bildkälla TT

    Det är en undersökning av Plantlife, en naturskyddsorganisation, som upptäckt problemet.

    Man kan se om en buske är sjuk genom att den först blir orange och sedan brun. 63 procent av alla undersökta buskar hade fläckar.

    Än så länge har man bara hittat sjukdomen i Argentina och Storbritannien och man hoppas kunna stoppa den, rapporterar Expressen.

    /
    Bar
    /
    De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
    Senaste nytt

    Telia-anställd stal mobiler för 2,1 miljoner: "Systematiskt"

    Kryptokungen – från kändisvärlden till fängelse

    Han byggde ett mångmiljardimperium och umgicks med politiska kändisar som Tony Blair och Bill Clinton. Det var en framgångssaga med bara ett fel – allting byggde på en rad lögner. Nu väntar 25 år i fängelse för Sam Bankman-Fried.

    Deklaration 2024: Här är personerna Skatteverket kollar extra i år

    Varje år gör Skatteverket riktade kontroller inom vissa områden. Har du koll på vilka privatpersoner som kollas extra i årets deklaration?

    Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

    Facket och arbetsgivarna har kommit överens om ett nytt avtal för drygt 76 000 akademiker som jobbar i kommuner, regioner och kommunala företag.

    25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

    Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

    Amazons försäljning rasar – i Sverige

    Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.