Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
4386
reaktioner idag

Forskare varnar – så mycket skadar en enda burk energidryck

Att dricka energidryck med koffein och taurin kan vara riktigt farligt menar forskare – och du behöver inte dricka mycket för att det ska ge konsekvenser.

Att dricka energidryck är inte bra alls.

De kortsiktiga effekterna kan ge långsiktiga skador, enligt en ny studie.

Bland annat kan det öka risken för hjärtfel.

Även om man bara dricker en.

Att dricka energidryck kan leda till höjt blodtryck.

Så det gäller att tänka sig för.

Att dricka energidryck kan vara farligare än du tror – och det räcker med att dricka en för att det ska påverka dig kropp riktigt negativt, visar en forskningsstudie.

I studien fick de som undersöktes dricka 48 centiliter energidryck innehållande koffein, taurin och andra tillsatser, och fick sedan testa sina värden.

Bild:TT

Och resultaten var väldigt skrämmande. Genom att bara dricka en enda energidryck ger det dig kortsiktiga effekter som i långa loppet ökar risken för hjärtfel. Studien visade att blodtrycket steg och nivåerna av noradrenalin ökade ordentligt när forskningsdeltagarna druckit energidrycken, skriver Live Science.

Och även om det här inte är den första studien som visar energidryckers negativa effekter på hjärtat, menar forskare att det krävs mer forskning innan man har full koll på hur energidryck egentligen påverkar kroppen.

Dricker du mycket energidryck?

Mer:

Ställ ner läsken – mer än ett glas kan ge farliga hjärtproblem