Mycket händer med kroppen när man är kung i baren.
1 av 3
Mycket händer med kroppen när man är kung i baren. - Foto: Ap/TT Bild
Alkohol får dig att sluddra.
2 av 3
Alkohol får dig att sluddra. - Foto: Seivan M.Salim
Och att vilja sjunga alkohol.
3 av 3
Och att vilja sjunga alkohol. - Foto: TT

Det här händer din kropp när du dricker alkohol

Att vara kung i baren leder ofta till att man sluddrar och har lite långsammare reflexer – och det här är varför.


När du tar dig en drink eller två får du i dig en spännande blandning kemikalier. Alkohol är ju vanligtvis etanol. Och det är just etanol som ser till att du slutar vara en bright person.

Bildkälla

LÄS MER: Så mycket drack besökarna på svenska housefestivalen

Etanol är vattenlösligt vilket gör att det snabbt når blodet och din hjärna, skriver The Independent. Det är också fettlösligt vilket innebär att det kan passera genom alla typer av skrymslen i kroppen. Alltså när etanol når magen är det helt ostoppligt och då skapar det förödelse.

Det är Etanol som försämrar din reflexförmåga, så det är inte helt konstigt om du skulle ramla och slå ut tänderna på fyllan. Dessutom är det Etanol som gör att du sluddrar osammanhängande och som orsakar minnesförlust. Din hjärna blir helt enkelt långsammare då Etanol påverkar hjärnans normala processer.

Bildkälla

Samtidigt så får alkohol dig att känna dig upprymd och glad – så det är inte märkligt att vilja ställa dig på karaokescenen och köra av "Total Eclipse of The Heart". Men det finns inte tillräckligt mycket forskning kring hur Etanol har ett finger med i spelet, skriver The Independent.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Varningen: Kontanter riskerar att bli oanvändbara

Bröt mot yttrandeförbud: Trump riskerar fängelse

Åklagarens stjärnvittne utmålas som en "vanhedrad brottsling" och "liberala aktivister" påstås ha försökt ta sig in i juryn. Trots juridisk munkavle har Donald Trump inte hållit sig från att diskutera sin brottmålsrättegång i sociala medier eller tv. Nu ska domaren ta ställning till eventuella straff.

Polisen i Örebro rapporterar om brand

"Det ryker från en fläkt på taket till ett flerfamiljshus på väster i Örebro.", skriver polisen på sin hemsida.

Förberedde kokainsmuggling – hamnanställd döms

En man som varit anställd i Helsingborgs hamn i närmare 30 år döms, tillsammans med en 49-årig man, till två års fängelse vardera för bland annat förberedelse till synnerligen grov narkotikasmuggling.

Jurist döms för bedrägeri mot äldre

En jurist i Malmö döms till fängelse i fem och ett halvt år och näringsförbud i sju år för bedrägeri mot äldre och demenssjuka klienter. Han fälls för 14 fall av bedrägeri mot sina klienter.

Kommer USA att förbjuda Tiktok?

Sälj eller försvinn. Det är budskapet från amerikanskt håll när Tiktok ska upp i senaten. Men vad handlar bråket om den "kinesiska" appen egentligen om?