Det här händer din kropp när du dricker alkohol

- 12/11/2015, 10:42 -
Mycket händer med kroppen när man är kung i baren.
1 av 3

Mycket händer med kroppen när man är kung i baren.

Ap/TT Bild

Alkohol får dig att sluddra.
2 av 3

Alkohol får dig att sluddra.

Seivan M.Salim

Och att vilja sjunga alkohol.
3 av 3

Och att vilja sjunga alkohol.

TT

Att vara kung i baren leder ofta till att man sluddrar och har lite långsammare reflexer – och det här är varför.

När du tar dig en drink eller två får du i dig en spännande blandning kemikalier. Alkohol är ju vanligtvis etanol. Och det är just etanol som ser till att du slutar vara en bright person.

Bildkälla

LÄS MER: Så mycket drack besökarna på svenska housefestivalen

Etanol är vattenlösligt vilket gör att det snabbt når blodet och din hjärna, skriver The Independent. Det är också fettlösligt vilket innebär att det kan passera genom alla typer av skrymslen i kroppen. Alltså när etanol når magen är det helt ostoppligt och då skapar det förödelse.

Det är Etanol som försämrar din reflexförmåga, så det är inte helt konstigt om du skulle ramla och slå ut tänderna på fyllan. Dessutom är det Etanol som gör att du sluddrar osammanhängande och som orsakar minnesförlust. Din hjärna blir helt enkelt långsammare då Etanol påverkar hjärnans normala processer.

Bildkälla

Samtidigt så får alkohol dig att känna dig upprymd och glad – så det är inte märkligt att vilja ställa dig på karaokescenen och köra av "Total Eclipse of The Heart". Men det finns inte tillräckligt mycket forskning kring hur Etanol har ett finger med i spelet, skriver The Independent.