Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Experter: Här ska du inte tatuera dig

Det finns ett ställe man inte borde tatuera sig på enligt experterna.
1 av 3

Det finns ett ställe man inte borde tatuera sig på enligt experterna.

TT Bild

Och det är i ansiktet – armen ska dock vara okej.
2 av 3

Och det är i ansiktet – armen ska dock vara okej.

TT Bild

Men man får bestämma helt själv!
3 av 3

Men man får bestämma helt själv!

TT Bild

Nyheter | 14/12/2015 11:31

Det finns många som älskar tatueringar och som gillar att pryda sin kropp. Men det finns ett ställe man bör undvika enligt experter.

Går du i tatueringstankar och funderar på var du ska sätta konstverket?

Då borde du veta att det finns ett ställe du borde undvika enligt forskare. Och det är ditt fejs – vilket kanske inte är så oväntat.

Enligt psykologen och professorn Bo Mohl handlar det om att du inte kan gömma tatueringen där, skriver danska Ekstrabladet. Studier visar nämligen att det inte är så fördelaktigt att ha en tatuering i ansiktet vare sig när du är på dejt eller söker jobb.

– Det hindrar dig i många av de viktigaste sakerna i livet att ha synliga tatueringar.

Bildkälla

Även Jorgen Serup som är chef för en tatueringsklinik vid Bispebjergs sjukhus, varnar för ansiktstatueringar som kan göra dig "socialt invalid för livet". Men den värsta tatueringen han sett prydde dock inget ansikte, skriver Ekstrabladet.

– Den värsta tatueringen jag sett var på en tatueringsmässa i Carlsberg. Det var en ung kvinna som hade tatuerat en enorm upprätt, erigerad penis som fyllde hela framsidan av låren, säger han i en chatt om tatueringar och fortsätter:

– Hon kommer säkert att vakna upp med stor baksmälla, kanske redan i morgon, och ångra och beklaga sig.

Har du någon tatuering?