Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför är det tre gånger värre att äta sallad än bacon

- 16/12/2015, 19:24
Vad skulle du välja?
1 av 3

Vad skulle du välja?

TT

Sallad är ingen höjdare för miljön.
2 av 3

Sallad är ingen höjdare för miljön.

TT

Sett till hur mycket koldioxid som släpps ut per 1000 gram så är bacon bättre för miljön.
3 av 3

Sett till hur mycket koldioxid som släpps ut per 1000 gram så är bacon bättre för miljön.

TT

Det här är en riktigt bra anledning att välja bacon framför sallad. Du kanske inte mår bättre av det, men i förlängningen kan det rädda oss alla.

Om någon tjatar på att du äter för lite grönsaker har du äntligen ett bra svar. En ny studie som The Telegraph skriver om har kommit fram till att isbergsallad har en betydligt större klimatpåverkan än bacon har, i alla fall sett per kalori.

Om du ska få i dig lika många kalorier genom att äta sallad som av att mumsa bacon kommer det gå två salladshuvuden på två skivor bacon.

Studien genomfördes på Carnegie Mellon University och jämförde hur mycket koldioxidgas som gick åt per 1 000 kalorier i olika livsmedel. Sallad var tre gånger sämre för miljön än bacon.

Det visade sig också att en balanserad kost, med mycket grönsaker, inte var speciellt bra för klimatet. I alla fall inte bättre en ett typisk Amerikans kosthållning med mycket kött.

The Telegraph skriver att det dock överlag är dåligt för miljön med kött, men det här är åtminstone en mycket bra anledning att skippa salladen.


Bildkälla