Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så håller du dina nyårslöften

- 28/12/2015, 22:33 -
Det kan vara svårt att hålla sina nyårslöften.
1 av 4

Det kan vara svårt att hålla sina nyårslöften.

TT

Psykologen föreslår att planera för sina löften.
2 av 4

Psykologen föreslår att planera för sina löften.

TT

Löftena ska vara specifika.
3 av 4

Löftena ska vara specifika.

TT

Och positiva.
4 av 4

Och positiva.

TT

Att ha nyårslöften kan vara motiverande men ibland är de svåra att hålla. Här är psykologens tips.

Att börja det nya året med några löften kan kännas bra, men det kan vara svårt att hålla dem.

Psykologen Art Markman menar att det kan vara bra att komma på sina nyårslöften lite tidigare än tolvslaget den 31:e december, skriver Time.

Han säger att anledningen till att folk ofta misslyckas med sina nyårslöften är att de inte anstränger sig tillräckligt mycket för att lyckas med dem. Saker vi vill ändra är ofta sådant som vi gör utan att tänka på det.

För det första borde löftena vara positiva i stället för negativa, föreslår Markman. Som att börja göra något i stället för att sluta göra något, skriver Time.

Se också till att dina mål är specifika. Att säga att man vill träna tre gånger i veckan är lätt, men det kan vara svårt att göra i praktiken. Se över hur dina veckor ser ut och hitta specifika dagar då du ska träna.

Markman menar att nyckeln till att lyckas att planera för att lyckas, sätt upp specifika och positiva mål, skriver Time.