1 av 3
- Foto: tt bild
Ät bra och hälsosam mat.
2 av 3
Ät bra och hälsosam mat. - Foto: Christine Olsson/TT
Under dagarna du känner av din PMS, testa på att gå på yoga.
3 av 3
Under dagarna du känner av din PMS, testa på att gå på yoga. - Foto: Nora Lorek / TT

Har du PMS? Här har du tipsen som underlättar dagarna

Humörsvävningar, irritation och carvings på choklad. Är det något som kommer en gång i månaden, dagar innan mensen? Då kanske du har PMS.


Att känna av humörsvängningar och irritation innan mensen är ganska naturligt för fertila kvinnor. Nyheter24 har pratat med Marie Broman har hjälpmedlen för att underlätta dessa dagar. Här är fyra viktiga tips:

1. Ät bra mat
Att äta hälsosam och bra mat är viktigt eftersom du kan vara ur balans de dagarna du har PMS. Något som också är bra är att äta vitaminer. Så bunkra upp med bra mat och vitaminer!

2. Motionera
Tänk på att motionen är viktigt. Promenader och yoga låter väl som en bra idé?

3. Mental träning
– Försök att kontrollera ditt humör, det kanske inte är det lättaste men ge det en chans, menar Marie Broman.

4. Våga prata
– Att ha PMS är inget onaturligt, snarare tvärtom, därför är det viktigt att kvinnor vågar prata om det. Berätta hur du mår, berätta hur du upplever så kommer snart se att det finns många i din närhet som också upplever det. Desto fler som pratar om det, desto vanligare det blir. PMS är faktiskt något normalt, säger Marie Broman till Nyheter24.


PMS
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukraina: 37 000 människor kan saknas

Utsläpp från myndigheters tjänsteresor ökar

Utsläppen från svenska myndigheters tjänsteresor ökade mellan 2022 och 2023. Men nivån på utsläppen ligger fortfarande mycket lägre än året före pandemin.

Krock mellan bil och malmbil utanför Pajala

En person har förts till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha krockat med en lastbil utanför Pajala, uppger polisen.

Georgien går vidare med omstritt lagförslag

Parlamentet i Georgien har röstat för att gå vidare med ett kontroversiellt lagförslag med röstsiffrorna 78–25. Lagförslaget, som gör att organisationer med utländska kopplingar kan stämplas som att driva "främmande makts intressen", debatteras vidare under kvällen.

Slutar betala pension till boende i Sverige: De drabbas

Den finska folkpensionen ska sluta betalas ut till de som bor i utlandet. Det är framförallt boende i Sverige som påverkas av beslutet. Finska medborgare är i chock, rapporterar Sveriges Radio.

Man åtalas för grovt övergrepp mot barn

En man i 45-årsåldern åtalas för grovt sexuellt övergrepp mot ett sjuårigt barn i Västerås, rapporterar VLT.