Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så här skulle Lejonkungen sluta egentligen – enligt forskning

- 30/01/2016, 21:45 -
Lejonkungen i verkligheten skulle sluta annorlunda
1 av 3

Jahapp. Då var barndomen förstörd.

DISNEY / YOUTUBE

Rafiki bär på Simba i Lejonkungen
2 av 3

Verkligheten versus film är inte rekommenderat för drömmare.

REDDIT

I verkligheten är manliga lejon inte särskilt vänliga
3 av 3

Simba skulle antagligen inte vara "good guy" i verkligheten.

GIPHY

Har du inte sett Disney-klassikern? Spoiler: Det skulle inte innebära ett lyckligt slut för våra älskade lejon om det hade skett i verkligheten...

En klassiker bland klassiker. Disneys Lejonkungen är älskad av många, även här på redaktionen. Men tänk efter nu – hur skulle Lejonkungen sluta om det utspelade sig i verkligheten? Med forskningens hjälp och What Culture ska jag tyvärr förstöra allas barndom. För att jag kan.

De sista två och en halv minuterna av Lejonkungen ger alltid den där klumpen i halsen. Men verkligheten kan vara ännu värre. När Simba bestiger Lejonklippan med stolthet förebådar egentligen hans majestätiska vrål för ett skräckvälde.

Till att börja med. Den söta till synes monogama relation mellan Simba och Nala skulle inte riktigt vara så putti-nutti. Alfahannen i en lejonflock kommer att ligga med alla honorna. Ibland var tjugonde minut. Romantiskt. Kanske lika bra eftersom de ändå kanske är syskon?

Simba i Lejonkungen
Inte "the good guy"? Bild: Giphy/Disney

För det andra så är ledarskapsplatsen – kallad kung i filmen – nästan alltid kantad av blodiga kamper. När en ny hane tar hand om flocken (som också händer två gånger i Lejonkungen) är en av de första sakerna han gör att döda alla lejonungar yngre än 9 månader. Alltså en fjärdedel av de ungar som dör under sitt första levnadsår är offer för barnamord. I princip.

Varför? Jo för att han ska kunna plantera sin egen säd i honorna i flocken och starta sitt eget blodsband. Du kan vara sjukt säker på att Scar gjorde det när han tog över. Så dygdiga Simba skulle antagligen göra samma sak. Och döda alla Scar-bebisar.

Hakuna Matata någon? Tror vi håller oss till sagan istället för verkligheten.

En lejonhanne.
"Verklighetens Simba". Bild: Kevin Pluck/Wikimedia


Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Föredrar du sagan framför verkligheten?