Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför börjar du skratta när andra skrattar

- 12/02/2016, 08:04
Börjar du också skratta när andra skrattar?

Börjar du också skratta när andra skrattar?

Börjar du också skratta när andra skrattar? Här är svaret på varför det är så.

Du vet den där situationen då någon börjar skratta på tåget och det slutar med att alla sitter och asgarvar? Det finns en förklaring det.

Enligt en studie från University of Wisconsin, som publicerats i tidskriften Trends in Cognitive Science, så härmar vi andras uttryck för att kunna svara på deras känslor. Vi skrattar alltså för att visa en slags medkänsla, för att vi själva vet hur det känns att få ett skrattanfall.

Så vi härmar miner för att på så sätt förstå och delas andras känslor. Studien visar också att har man svårt med att härma miner så blir det vara svårare att läsa av andras känslor och uttryck.

– Att känna igen andras känslor verkar kunna påverka personer med minskad förmåga att röra sina ansiktsmuskler, till exempel dem som injicerat Botox, säger Adrianne R Wood, förstaförfattaren bakom artikeln till DN.


Bildkälla