Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Detta jämför experter mensvärk med - du kan aldrig gissa vad

- 22/02/2016, 10:10 -
Lider du av mensvärk?
1 av 2

Lider du av mensvärk?

TT NYHETSBYRÅN/ANDERS WIKLUND/TT

Forskare jämför nu smärtorna med att ha en hjärtattack.
2 av 2

Forskare jämför nu smärtorna med att ha en hjärtattack.

TT NYHETSBYRÅN

Forskare har nu kommit fram till vad smärtan vissa kan känna under mensvärk kan jämföras med

Är du en av de som varje månad plågas av mensvärk och känner igen dig i att ingen riktigt tar din smärta på allvar? Då ska du läsa det här.

Experterna varnar nu för att mensvärk kan upplevas som att få en hjärtattack, skriver The Sun.

Anledningen till varför det fortfarande finns så pass lite forskning om hur man ska behandla mensvärk menar Professor John Guillebaud från University College London beror på att läkarna inte tar smärtorna på allvar.

Läkarna underskattar smärtan
Jag tror att det händer när både män och kvinnor är läkare. Å ena sidan har män inte drabbas av smärtorna och underskattar hur ont det gör eller kan göra för vissa kvinnor, säger han till Quartz.

Han fortsätter också med att kvinnliga läkare kan vara oförstående om de själva inte upplever smärtan eller tycker att ”kan jag leva med det, kan de också leva med det”, skriver The Sun.

En av fem kvinnor drabbad av dysmenorré, som är den medicinska termen för kraftiga mensvärk, men eftersom det bara påverkar kvinnor så har det inte fått den uppmärksamhet den egentligen förtjänar, menar han.

Brukar du få mensvärk?