Första intrycket är alltid viktigt.. Eller hur?
1 av 3
Första intrycket är alltid viktigt.. Eller hur?
Verkar du snäll, pålitlig och smart så har du halva inne.
2 av 3
Verkar du snäll, pålitlig och smart så har du halva inne. - Foto: Maja Suslin/TT
Men är du för smart så åker du ut igen.
3 av 3
Men är du för smart så åker du ut igen. - Foto: Maja Suslin/TT

Dessa två saker avgör människors första intryck av dig

Hur tror du att människor uppfattar dig vid första intrycket?


En professor vid Harvard Business School, Amy Cuddy, har studerat första intryck tillsammans med psykologerna Peter Glick och Susan Fiske i över 15 år.

Enligt deras studier så ställer vi oss två frågor direkt när vi ser en ny människa. Först "kan jag lita på den här personen?" Och sedan "kan jag respektera den här personen?".

Vi vill gärna att människor ska visa både pålitlighet och kompetens när vi träffar dem första gången, det påverkar vår uppfattning av människan. Helst vill vi se kompetens direkt hos en människa när det handlar om professionella sammanhang. Vi vill att personen ska visa sig smart och duktig.

Pålitlighet är den viktigaste faktorn i övriga sammanhang. Det är avgörande för om vi anser att personen förtjänar vårt förtroende eller inte.

Men att visa upp för mycket kompetens och styrka kan slå tillbaka på dig. Verkar du varm och pålitlig så kommer personer att tycka om dig, men är du för "stark" och visar för mycket kompetens, så kan du ses som ett hot, skriver Business Insider.

Bildkälla

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!