1 av 5
- Foto: TT bild
Att ta med sig telefonen på toa är kanske inge bra idé.
2 av 5
Att ta med sig telefonen på toa är kanske inge bra idé. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
Du kan få magsjuka.
3 av 5
Du kan få magsjuka. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Du kan få "pink eye".
4 av 5
Du kan få "pink eye". - Foto: SCANPIX SWEDEN
Telefonen kan ha massvis med bakterier.
5 av 5
Telefonen kan ha massvis med bakterier. - Foto: Leo Sellén / SCANPIX

Därför ska du aldrig ta med dig mobilen in på toaletten

Nej, att ta med telefonen på toa är ingen bra idé.


Tar du med dig din telefon på toaletten? Vi vet att raster kan bli längre och toalettbesök lite trevligare och roligare med en extra vän på toaletten som kan berätta massor med kul samtidigt som du gör din business. Du kanske till och med sitter just nu på toaletten och läser det här? Res dig upp genast, ta dig ut därifrån. Du MÅSTE sluta med det här och det här är varför.

1. Bakterier överallt

Att det finns bakterier på toaletter (speciellt offentliga) är nog underförstått. Det kryllar av bakterier, patogener och tarmbakterier (från avföring). Speciellt dörr- och toaletthandtagen, kranen och golvet kryllar av detta äckel, skriver Buzzfeed.

Bildkälla

2. Toalettvatten överallt

När du spolar sprayas toalettvatten nästan två meter i alla riktningar från toalettstolen. Hållaren för toalettpappret är den yta som drabbas värst så om du är en av dem som gärna lägger telefonen där, SLUTA MED DET!

Bildkälla

3. Du kan bli sjuk

Salmonella, vinterkräksjukan, shigella, hepatit A och influensa är alla länkade till offentliga toaletter och om du tar dig i ögonen efter att ha varit på toaletten kan du också få ögoninfektioner, skriver Buzzfeed.

Bildkälla

4. Den är en förlängning av din arm

Vi vet ju alla att din telefon är din bästa vän och att du håller i den väldigt många gånger om dagen. Den är en förlängning av din arm och då blir även bakterierna det. Välkommen till kompisskaran!

Förhoppningsvis tvättar du händerna flera gånger om dagen men hur ofta tvättar du din telefon? Det är nog dags att börja göra det, fram med handspriten!

Bildkälla

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tar du med telefonen på toaletten?
Tack för din röst!