Vad är det egentligen kroppen vill ha?
1 av 5
Vad är det egentligen kroppen vill ha? - Foto: TT bild
Mjölkprodukter?
2 av 5
Mjölkprodukter? - Foto: TT bild
Kött?
3 av 5
Kött? - Foto: TT bild
Sött?
4 av 5
Sött? - Foto: TT bild
Salt?
5 av 5
Salt? - Foto: TT bild

Det här är vad dina begär egentligen försöker säga dig

Det här är vad dina begär egentligen betyder.


Känner du dig sugen på sött? Salt? Ris, pasta? Ibland kan det kännas som att ingenting i livet är enkelt och saker du är sugen på är inte alltid det du faktiskt behöver. (Livet suger i bland eller hur?)

Här är några cravings du kan ha och vad de egentligen betyder.

1. Om du bara måste ha någonting sött NU!

Vad du egentligen vill ha: Lycka och energi.

Serotonin, ämnet som kan utsöndras när du äter socker kan få dig att känna dig mer avslappnad och på lite bättre humör. Det kan vara varför vi gärna äter en chokladkaka om vi är stressade eller tröstäter om vi är ledsna, skriver Bustle.

Om du känner dig helt tillfreds med livet och kanske inte alls är ledsen eller stressad just när du blir sugen på något sött så kan det också bero på att du sovit för lite, skriver Bustle.


Bildkälla: TT bild

2. Du måste ha någonting salt mot din tunga

Vad du egentligen vill ha: En rensning av kroppen, salter, mineraler och vatten.

Gillar du känslan av ett knaprigt chips i din gom? Då är du inte ensam. Vissa forskare tror att det är just den känslan som får oss att bli sugna på salt, skriver Bustle.

Om du känner dig sugen på salt kan det också betyda att du är törstig, salt binder vätskan i kroppen så om du är sugen på det kan det i själva verket vara vätska du behöver.

Bildkälla: TT bild

3. Det vore gott med en stor fet pizza, ett stort glas mjölk och ett berg av ost.

Vad du egentligen vill ha: Vila och vitamin A eller D

Just det där begäret du kan få av mjölk säger en del forskare beror på ämnet vi introducerade tidigare – serotonin. Andra läkare tror att det tyder på att du måste få i dig mer vitamin A eller D. Så pröva en liten tur i solen nästa gång du känner dig sugen på en fet pizza.

Bildkälla: TT bild

4. Ge hit massor med vitt bröd eller lass med pasta!

Vad du egentligen vill ha: Energi och lugn

Kroppen behandlar snabba kolhydrater precis på samma sätt som om du skulle få i dig massor med socker. Den där chokladkakan du ätit har alltså samma effekt på dig som bröd och ris har – du blir för tillfället (!) lite lugnare och lyckligare, skriver Bustle.

Bildkälla: TT bild

5. Mmmm, en stor köttbit eller pannbiff vore gott nu.

Vad du egentligen vill ha: Protein, järn, vitamin B

Om du känner att du bara måste springa till närmsta hamburgerrestaurang för att smälla i dig en så stor hamburgare med så mycket kött som möjligt kan du ha brist på till exempel järn eller protein. Pröva ät mer nötter och mörka grönsaker, skriver Bustle.

Om du vill göra din kropp glad och stoppa i dig lite mer onyttiga saker, eller leva lite farligt och kalasa på en kanelbulle eller två – det är helt upp till dig.

Mat
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.