Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Det finns tillräckligt med regnskog för att tigrarna ska slippa utrotas

- 05/04/2016, 15:26 -
Ett forskarlag har upptäckt att det finns tillräckligt med regnskog för att de vilda tigrarna ska kunna fördubblas till år 2022.
1 av 3

Ett forskarlag har upptäckt att det finns tillräckligt med regnskog för att de vilda tigrarna ska kunna fördubblas till år 2022.

TT/TT

2 av 3

Ap

3 av 3

AP

Tigrarna är både ett av världens vackraste djur men också ett av de mest utrotningshotade. Men nu kommer nyheter om att det fortfarande finns hopp!

I dag finns det färre än 3 500 vilda tigrar kvar i världen. Det är väldigt lite, och det gör tigrarna till ett av världens mest utrotningshotade djur.

Men som tur är finns det fortfarande hopp. Ett forskarlag på University of Minnesota har med hjälp av satellitbilder studerat den indiska regnskogen och kommit fram till att den fortfarande är tillräckligt stor för att tigerpopulationen ska kunna fördubblas till år 2022.

Det största problemet för tigrar och andra stora rovdjur är att de behöver stora landområden att röra sig på. Det går helt enkelt inte att bara hålla tummarna för att antalet tigrar ska öka, om det inte finns tillräckligt med regnskog för dem att sprida ut sig på.

Därför är den viktigaste lösningen inte bara att låta regnskogarna växa, utan även att bygga så kallade regnskogskorridorer mellan olika skogar som tidigare satt ihop, men som av människan har delats upp till mindre skogar.

Det är också problematiskt att skogarna sträcker sig mellan olika länder, och att det därför krävs internationella samarbeten för att hjälpa tigrarna att överleva.

Forskargruppen har nu initierat ett projekt som syftar till att lösa de här problemen, och även om läget fortfarande är kritiskt finns det ändå ett visst hopp.

Gör du något för att rädda tigrarna?