1 av 2
- Foto: Wikipedia/TT
2 av 2
- Foto: Ap

Herre Gud! Forskare kan ha hittat religiösa schimpanser

Kan det verkligen vara så att schimpanser har börjat tro på en gud? Forskare tror faktiskt att så kan vara fallet.


Forskare har den senaste tiden noterat en grupp av västafrikanska schimpanser som på ett rituellt sätt, och helt utan anledning, slänger stenar på ett träd.

Ur detta har man nu dragit slutsatsen att det kan röra sig om någon form av tidig religion.

Forskaren Laura Kehoe från Humboldtuniversitetet i Berlin berättar för The Telegraph att hon aldrig har sett något liknande tidigare, och att det ger henne rysningar.

Enligt Kehoe kan det här vara bevis nog för att schimpanserna har skapat någon form av ritual som är svår att förstå om man inte är en del av det.

Sedan tidigare har det varit känt att modern religion förmodligen uppstod kring just stenar, och det finns många arkeologiska fynd som tyder på att det skulle vara så.

Kanske har vi här fått chansen att bevittna hur det gick till när människor blev religiösa, för många, många tusen år sedan.

/
/
Tro
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Behöver vi mer religion i världen?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Glatt på Asienbörserna

Stopp för fler hotell i Amsterdam

Den som vill bygga nya hotell gör bäst i att söka sig någon annanstans än till Amsterdam.

Biskop förlåter misstänkt i knivdåd

2 timmar sedan
Den assyriske biskop som knivhöggs vid ett dåd i en kyrka i västra Sydney tidigare i veckan meddelar att han förlåter den som attackerade honom.

Explosion i Trelleborg

2 timmar sedan
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett bostadsområde i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.

Trelleborg: Polisen rapporterar om detonation

3 timmar sedan
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.

Avblåst strejkhot – men kan ändå påverka

3 timmar sedan
Det blir inget av fackförbundet Kommunals varslade strejk på torsdagen – men flera verksamheter kommer ändå att påverkas, rapporterar Sveriges Radio Ekot.