Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Studie: Ingrediens som finns i öl kan hjälpa dig att gå ner i vikt

Studie visar att xantohumol som hittas i öl hjälper en att minska vikt.

Studie visar att xantohumol som hittas i öl hjälper en att minska vikt.

TT

Dock krävs det sjukt mycket öl...

Dock krävs det sjukt mycket öl...

TT

Så det kanske inte påverkar vikten egentligen.

Så det kanske inte påverkar vikten egentligen.

TT

Nyheter | 28/04/2016 21:28

En ny studie visar att (mycket) öl kan bidra till viktnedgång.

Dags att fokusera på lite positiva nyheter för dig som älskar att njuta av en kall öl och samtidigt gå ner i vikt. Eller i princip i alla fall.

En ny studie från Oregon State University pekar på att xanthohumol, som är en kemisk förening som hittas i humle och därmed i öl, hjälpte möss att gå ner i vikt. Det minskade även deras kolesterolnivå, skriver brittiska Metro.

Forskarna delade in 48 möss i två grupper. Båda grupperna blev matade under 12 veckor med mat som innehöll mycket fett – en av grupperna fick dessutom 30-60 milligram xanthohumol.

Mössen som fick mest av den kemiska föreningen sänkte sin kolesterolnivå med 80 procent. Dessutom gick de inte alls upp lika mycket i vikt som övriga möss i kontrollgrupperna. Trots att alla fick samma diet.

Forskarna har därmed dragit slutsatsen att xanthohumol minskar risken att gå upp i vikt och sänker kolesterol.

Och det är ju jäkligt sjysta nyheter. Men jag är ledsen att behöva ta upp det här – det finns en hake. Som alltid...

Bildkälla

Mössen fick sjukt mycket xanthohumol. Vice skriver att om du väger 63 kilo så krävs det att du dricker 3 500 pints med öl för att få i dig motsvarande mängd. Och allt det inom 24 timmar.

Vilket skulle innebära en hyfsat säker död. Så, ja, låt bli. Ledsen att göra er besvikna – men nu har ni lärt er lite om xanthohumol och det är väl alltid något?

Men vem vet – kanske lite av det goda kan innebära att det blir svårare att gå upp i vikt. Det är inte omöjligt, men långt ifrån säkert. Så då kan man njuta av lite ölglass i sommar i alla fall.

Eller så kanske man ska låta bli eftersom ölen blir dyrare här i Sverige...

Gillar du öl?