1 av 3
- Foto: TT bild
Meningarna går isär om vad de nya studierna kan innebära - och om konsekvenserna är bra eller dåliga.
2 av 3
Meningarna går isär om vad de nya studierna kan innebära - och om konsekvenserna är bra eller dåliga. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Ett glas vin till maten? Inga problem om du är gravid enligt en ny studie.
3 av 3
Ett glas vin till maten? Inga problem om du är gravid enligt en ny studie. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Forskning: De som dricker mer än ett glas vin om dagen är hälsosammare

Det visar sig att fler än ett glas vin till maten är bra för hälsan.


Så här passande på valborg och allt kommer ny forskning som visar varför ett glas vin till maten faktiskt är nyttigt.

Runt Medelhavet dricker man gärna ett eller två glas vin till varje måltid, skriver Daily Mail. Och nu visar det sig att det kanske är det som gör att du kommer att leva ett gott och hälsosamt liv.

Den nya forskningen säger nämligen att den som dricker en tredjedels flaska eller två små glas vin till maten, vid varje måltid, blir mindre sjuka och har en mer positiv inställning till livet.

Bildkälla

Studien kommer från Finland och inkluderade 2600 personer i åldern 18-69. De som ofta drack vin till sina måltider var mer hälsosamma men hade även bättre yrke, utbildning och materiell status.

Det farliga är dock när man dricker vin utanför en måltid. Det vill forskarna skilja på. Att dricka utanför måltider kan leda till farliga vanor, skriver Daily Mail.

Så ett snack till varje glas vin, fungerar det? Nej, skämt åsido. Det gällera att alltid dricka med måtta, men det vet ni väl? Dock visar det sig, att ett glas vin eller två, till maten inte är så farligt.

Bildkälla

Vin
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.