Söndag 14 Aug
Stockholm

Så gör du för att räkna ut hur långt ditt barn kommer bli som vuxen

Så enkelt kan du räkna ut ditt barns framtida längd
Så enkelt kan du räkna ut ditt barns framtida längd. Foto: Pixabay

Med en enkel ekvation kan du räkna ut barnets framtida längd.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det finns ett enkelt knep för att förutspå hur långt ditt barn kommer att bli som vuxen. Det är en simpel matematisk ekvation som har använt sedan 1970-talet för att beräkna barns vuxna längd.

För att räkna ut hur långt barnet kan komma att bli behöver du helt enkelt bara räkna ut föräldrarnas medellängd. Det bör dock betänkas att det finns en felmarginal.

Längd är inte enbart baserat på genetik utan andra faktorer såsom näringsintag spelar en stor roll för hur mycket barnet kommer att växa. Gener beräknas stå för 60 till 80 procent när det kommer till längd, skriver The Daily Mail.

En annan populär metod är att mäta barnet när det är två år gammalt. Dubbla sedan längden och lägg till 10 centimeter, denna metoden stämmer i de flesta fall men ingen metod är hundraprocentig.

– Som en oslipad regel kan vuxen längd beräknas ganska bra genom att dubbla barnets längd när en har blivit två år gammal. Det finns dock en lång lista av gener som spelar in på vår längd. Oftast reflekterar en persons längd dennes föräldrars, säger David Revine, professor vid Australiska institutet för medicinsk forskning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.