Lördag 24 Sep
Stockholm

​11 tecken på att din partner har känslor för någon annan

Har du en dålig magkänsla? Här är 11 tecken på att din partner är emotionellt otrogen.
1 av 3
Har du en dålig magkänsla? Här är 11 tecken på att din partner är emotionellt otrogen. Foto: Montage/TT
Om din partner anklagar dig för att vara otrogen kan det vara för att hen själv känner stor skuld över sina känslor för någon annan.
2 av 3
Om din partner anklagar dig för att vara otrogen kan det vara för att hen själv känner stor skuld över sina känslor för någon annan. Foto: TT
Även om du känner igen många av punkterna betyder det inte att din partner är otrogen. Det viktigaste är att prata med sin partner för att inte ta ut några känslor i förskott.
3 av 3
Även om du känner igen många av punkterna betyder det inte att din partner är otrogen. Det viktigaste är att prata med sin partner för att inte ta ut några känslor i förskott. Foto: TT

Misstänker du att din partner är otrogen? I den här listan skriver Nyheter24 om olika tecken att vara uppmärksam på.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Enligt psykologen Nicole Martinez är emotionell otrohet värre än fysisk otrohet. Oavsett vilken typ av otrohet leder det ofta till att förhållandet tar slut.

– När du är emotionellt otrogen handlar det om en emotionell koppling. Det handlar om att korsa gränser och dela saker som gör din partner obekväm (inkluderat att prata om dem på ett negativt sätt), säger hon till Bustle.

Här är 11 tecken som du ska vara uppmärksam på.

1. Din partner är hemlighetsfull med sin mobil

Hen kanske sms:ar ofta eller använder mobilen på ett sådant sätt att du inte ska se vad hen gör. Om din partner blir arg när du frågar vad hen gör kan det vara ett ytterligare tecken på att personen håller något hemligt för dig.

2. Hen är plötsligt mer aktiv i sociala medier

Om din partner plötsligt visar större intresse för att sitta vid datorn, exempelvis, kan det vara ett sätt att flörta med andra. Digitala plattformar gör det lättare att gömma hemliga romanser.

3. Hen pratar om sin nya kompis hela tiden

Vi alla träffar nya människor jämt och ständigt. Ibland blir en nära vän väldigt fort, men ibland kan det kännas som en partner har fastnat lite för mycket hos sin nya kompis. Det är när en person blir känslomässigt involverad med en annan som ens primärförhållande kan förstöras.

4. Du blir anklagad för att vara otrogen

Om din partner anklagar dig för att vara otrogen kan det vara för att hen själv känner stor skuld över sina känslor för någon annan.

5. Hen vet för mycket

Par delar ofta väldigt mycket personliga detaljer mellan varandra. Men när din partner börjar dela lika mycket detaljer om någon annan är det ett tecken på att hen är emotionellt nära med den personen – och det kan vara ett tecken på otrohet.

– Om deras närhet gör dig osäker, säg det. En bra partner respekterar dina känslor och backar, säger relationsexperten Natasha Burton till Livestrong.com.

6. Hen intar snabbt försvarsställning när du frågar om hens planer

Alla vill ha egen tid någon gång – men en otrogen partner kräver det och blir arg om du frågar om hens planer. De intar lätt försvarsställning och lägger över skulden på dig – varför vill du ens veta vad hen ska göra?

7. Sexet har blivit konstigt

När en person känner sig nära en annan kan den ha svårt att ha emotionellt sex med sin partner. Din partner känns inte närvarande, söker inte ögonkontakt, verkar bara vilja få det gjort och det blir ingen intimitet efteråt.

8. Hen har slutat vända sig till dig

När din partner helt plötsligt har tystnat och slutat berätta om sin dag eller sitt välmående kan det vara ett tecken på att en annan person har tagit din position.

9. Hen jobbar dygnet runt

Det kanske låter som en klyscha från en film. Ofta är det inte så farligt att din partner jobbar över, och innan du antar det värsta – prata med din partner om arbetstiderna. Att personen jobbar mycket eller helt andra tider kan förvisso vara ett tecken. Förhoppningsvis är din partner ärlig.

10. Din partner vill inte umgås med dig längre

Det är okej att inte vilja vara med varandra hela tiden. Men, i ett förhållande ska en givetvis umgås.

Om din partner ofta väljer att umgås med en annan person än dig kan det vara ett tecken på att de är alldeles för nära.

11. Det känns inte bra

Allt ovan kan ofta bero på missförstånd eller en svacka i förhållandet. Det finns även fall där partnern är otrogen men ändå inte passar in i listan. Att lita på magkänslan och prata med din partner är det bästa rådet, enligt Bustle.

Har du varit otrogen någon gång?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.