Forskaren: Fler bakterier på mobiltelefonen än på tunnelbanan

Stången i tunnelbanan är alla med bacillskräcks värsta mardröm men kanske är det mobiltelefonen som dessa personer bör se upp med i stället.


Ett gäng forskare har via en studie haft som uppgift att kartlägga alla mikroorganismer i olika tunnelbanor världen över. Stockholm är en av de städer vars tunnelbana undersökts och vi har tagit ett snack med Klas Udewu som är insatt i projektet.

– Helst av allt skulle jag vilja slicka på stången i tunnelbanan för att visa att det inte är farligt, säger Klas till Nyheter24.

Vi ber även Klas att ta ett prov på prylen som nästan alla äger, nämligen mobiltelefonen, för att se vilken som är värst.

Se hur det gick i inslaget ovan.

Klas har tidigare berättat för oss hur mycket bakterier det egentligen finns i Stockholms tunnelbana.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.