De har flera likheter än vad man kan tro.
De har flera likheter än vad man kan tro. - Foto: TT

De här oväntade likheterna mellan snippa och snopp kände du nog inte till

Snippor och snoppar må se olika ut, men de har fler likheter än du kanske anar.


Fram till en vecka efter befruktningen ser könen likadana ut hos fostret, oavsett om det är en snippa eller snopp, skriver Metro.

1. Båda har ollon

Jajemensan, under fosterstadiet finns bara en liten knopp framtill i blygden. Denna knopp utvecklas senare till en ollonet på en snopp eller till klitorisollonet för snippor.

2. Hudveck

Innan fostrets kön är färdigutvecklat finns bara ett hudveck, men detta blir sedan antingen blygdläpparna på en snippa eller pungen på en snopp.

3. Förhud

Både snippor och snoppar har förhud, men på snippor kallas den för klitoriskappa. Och den finns för att skydda ollonet eller klitorisollonet eftersom det är kroppens känsligaste ställe.

4. Stånd

En snopp kan ses som en klitoris utanför kroppen och en klitoris kan ses som en snopp som finns inne i kroppen. Båda har likadana svällkroppar så när en snopp blir hård fylls den med blod, samma sak gäller klitoris.

5. Utlösning

I eller nedanför ollonet finns urinröret, och ur detta kan det komma utlösning, oavsett kön.

6. Orgasm

Det finns ingen skillnad i hur snabbt en person, oavsett kön kan komma av stimulans utan orgasmerna är mer eller mindre identiska. Dock finns skillnaden att klitoris ollonet är betydligt känsligare än snoppens ollon.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!