Att komma för fort kan kännas både jobbigt och lite pinsamt, men hur stor är egentligen problemet?
1 av 2
Att komma för fort kan kännas både jobbigt och lite pinsamt, men hur stor är egentligen problemet? - Foto: TT
Det är hela 10% av alla män som kommer för fort visar nu en Dansk studie.
2 av 2
Det är hela 10% av alla män som kommer för fort visar nu en Dansk studie. - Foto: SVENSKA DAGBLADET

Så många män kommer för fort när de har sex – och så undviker du det

Ny dansk forskning visar att det här med för tidig utlösning inte är speciellt ovanligt.


Det här med att sexet blir oväntat kort på grund av att utlösningen kommer lite för fort är något som många har problem med. Men om du känner igen dig ska du veta att du inte är ensam.

En ny dansk undersökning visar att en av tio män uppger att de har haft problem med för snabb utlösning. I studien, som gjorts vid Syddansk Universitet har 3 364 män i åldrarna 16-64 fått svara på frågor om sex, och 9,5 procent menar att de har problem ofta eller varje gång de har sex, skriver MetroXpress. Och enligt danska sexexperten Yazmin Fox kan för tidig utlösning skada en relation.

– När du har sex vill du njuta av det. Om du verkligen längtat efter att träffa någon och det blir en besvikelse blir du inte lika sugen på att ses igen, säger Fox till MetroXpress.

Och hon menar att alla män kan lära sig att hålla längre.

– Det är viktigt att män känner efter och lär sig var deras ”point of no return” går, alltså tillfället då man inte längre kan hindra utlösning. Och har man mycket svårt att hålla sig så bör an dra ut helt. Att ta ”en paus” mitt i penetration räcker inte alltid, säger Fox till MetroXpress.

Så, om du eller någon du känner har det här problemet, kom ihåg att det finns hjälp att få!

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kommer du för fort?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.