Du dricker väl inte på tom mage?
1 av 3
Du dricker väl inte på tom mage? - Foto: Pixabay / TT
Du blir i alla fall bakis. Sorry bout it.
2 av 3
Du blir i alla fall bakis. Sorry bout it. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX
Det är en myt att man inte blir "för full" om man äter mycket mat innan – det tar längre tid att bi full.
3 av 3
Det är en myt att man inte blir "för full" om man äter mycket mat innan – det tar längre tid att bi full. - Foto: Pixabay

Blir man mindre full av att äta innan man ska dricka? Här är svaret

Du har säkert fått rådet att aldrig dricka på en tom mage? Men gör det så att man blir mindre full?


Du har säkert hört att det är bra att äta ordentlig innan du ska dricka alkohol. Då särskilt fett och kolhydrater gör så att man inte ska bli för full.

Men hjälper det?


Nja. För att sätta det i ett perspektiv så kallar Mirror det för "en av de största myterna kring alkohol som finns i världen".

En maffig måltid hindrar dig inte från att bli riktigt berusad. Det som händer är istället att en full mage för att det tar längre tid för alkoholen att komma ut i kroppens system.

Om du fortfarande hinkar i dig flera öl, drinkar och shots så kommer du med säkerhet bli berusad.

Så för att sammanfatta. Måltiden kan dra ut på tiden när det gäller hur snabbt alkoholen absorberas i kroppen. Om du dock satsar på att bli full så kommer inte maten att hjälpa ett dugg faktiskt. Du blir alltså fortfarande "för full".


Rådet från experter är fortfarande att inte dricka på tom mage. Enligt Mirror är det bäst att äta mat med mycket kolhydrater och protein.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du trott på myten?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

1 timme sedan

Misstänkt grovt brott i Södertälje

2 timmar sedan
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

igår 22:16
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

igår 22:08
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

igår 22:05
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.