Par som dricker tillsammans förblir ihop längre.
1 av 3
Par som dricker tillsammans förblir ihop längre. - Foto: NTB scanpix
Det visar en studie bland gifta par.
2 av 3
Det visar en studie bland gifta par. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Det funkar också om ingen dricker – men inte om bara ena gör.
3 av 3
Det funkar också om ingen dricker – men inte om bara ena gör. - Foto: NTB scanpix

Studie: Par som blir fulla tillsammans håller ihop längre

Studien visar faktiskt också att par som inte alls dricker alkohol tillsammans också har en större chans att förbli tillsammans länge.


Skål, älskling! En ny studie visar att par som dricker alkohol tillsammans har högre relationskvalitet över en lång tid. Studien pekar också på att särskilt gäller "bland fruar".

Studien som publicerades i The Journals of Gerontology Series B: Psychological Series pekar på att par som är över 50 år hade ett bättre giftermål om båda i förhållandet drack alkohol – eller om båda inte drack alls. Om en person blev full och den andre inte drack var fler personer missnöjda med sitt förhållande eller giftermål.

I studien intervjuades 4 864 gifta personer i 2 767 par som har varit ihop i genomsnitt 33 år. Två tredjedelar var i sitt första äktenskap. Studien frågade hur många gånger i veckan som personerna drack alkohol och hur mycket i samma sittning, skriver Reuters.

Sedan kom frågan om de tyckte att sin partner blev "irriterande, kritisk eller för krävande". Forskarna vet inte varför folk som drack tillsammans hade det bättre ihop. Det kan bero på att man helt enkelt gör saker tillsammans. Viktigt är också att poängtera att det inte handlar om hur mycket personerna drack – utan om de drack överhuvudtaget, skriver Mashable.

Ännu viktigare att poängtera är att många yngre är mer accepterande av alkohol – och att just detta leder till missbruk och förhållanden som inte alls fungerar till följd av detta. Ingen mår bra av ett dåligt förhållande.

/
/
par
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.