Åh nej inte igen.
Åh nej inte igen. - Foto: Giphy (montage)

Undersökning visar: Därför fejkar så många kvinnor sin orgasm

52 procent av kvinnor i undersökningen uppger att de någon gång fejkat en orgasm – men varför?


En rapport från RFSU visar att många kvinnor fejkar orgasmer. Det är också vanligast i Norge jämfört med övriga Norden.

Undersökningen som fått namnet "Sex og kondom og sånn 2016" uppger 52 procent av de norska kvinnorna att de en eller flera gånger fejkat en orgasm under sex. Anledningarna varierar från att man inte vill göra sin partner ledsen eller att att man vill sin partner att "känna sig duktig".

Det här leder också till ett missnöje med sitt sex då var femte norsk kvinna är missnöjd med sexlivet till följd av de inte kommer tillräckligt ofta tillsammans med sexpartnern. En av anledningarna från RFSU:s håll är att många kvinnor känner att deras orgasm inte tas på tillräckligt stort allvar.

– För att kvinnor ska slippa att fejka en orgasm måste kunskapen om klitoris betydelse tas på allvar. Kvinnor ska kunna uppnå orgasm lika ofta som män, men då måste klitoris stimuleras. Det är nyckeln till kvinnlig orgasm, säger Christina Placht på RFSU i ett pressmeddelande.

Bildkälla

Undersökningen genomfördes i januari 2016 där 4 260 personer mellan 15 och 65 år fick svara på frågor om sitt sexliv. Personerna var från Finland, Norge, Sverige och Danmark.

Läs också om hur bra det är för din hälsa att få orgasm och hur det är att jobba som "professionell klittrare".

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fejkat en orgasm?
Tack för din röst!