Vilken hundras är det egentligen som står för flest personskador? (OBS, de specifika hundarna på bilden har inget med artikeln att göra)
1 av 4
Vilken hundras är det egentligen som står för flest personskador? (OBS, de specifika hundarna på bilden har inget med artikeln att göra) - Foto: TT BILD
Schäfern är populär som tjänstehund, men toppar ändå inte listan. (OBS, den specifika hunden på bilden har inget med artikeln att göra)
2 av 4
Schäfern är populär som tjänstehund, men toppar ändå inte listan. (OBS, den specifika hunden på bilden har inget med artikeln att göra) - Foto: TT BILD
Pittbull terriern har fått utstå en hel del kritik under åren, men hyllas av lika många. (OBS, den specifika hunden på bilden har inget med artikeln att göra)
3 av 4
Pittbull terriern har fått utstå en hel del kritik under åren, men hyllas av lika många. (OBS, den specifika hunden på bilden har inget med artikeln att göra) - Foto: TT BILD
Jo, det är faktiskt den söta labrador retrievern som leder värstingligan. (OBS, den specifika hunden på bilden har inget med artikeln att göra)
4 av 4
Jo, det är faktiskt den söta labrador retrievern som leder värstingligan. (OBS, den specifika hunden på bilden har inget med artikeln att göra) - Foto: TT BILD

Den här hundrasen skadar flest människor – och det är nog inte den du tror

Enligt en ny brittisk undersökning är det en oväntad hundras som står för den större delen av skador mot människor.


Kamphundar såsom pitbull terriers har ett långlivat rykte om sig att vara aggressiva, något som har både bekräftats och dementerats otaliga gånger under åren. Så hur ligger det egentligen till med den saken?

Enligt en undersökning från Animal Friends Pet Insurance (AFPI) så är det i själva verket en helt annan hundras som är inblandade i de allra flesta försäkringsärenden. Överraskande nog så är det familjekära labrador retrievern som verkar vara boven i många draman.

Det visar undersökningen som även avslöjar att över 2 600 attacker skedde mot brevbärare under förra året i Storbritannien, det motsvarar ungefär 35 procent av alla ärenden. Majoriteten av hundattackerna mot just brevbärare var av schäfrar, enligt brittiska postfirman Royal Mail.

Så även om denna vanligtvis fredliga familjekära hundrasen labrador retriever orsakar mest skada i allmänhet, så är det schäfrar som anses vara brevbärarnas värsta fiender, eftersom att de tillhör den hundrasen som oftast anfaller, tätt följt av staffordshire bullterrier, border collies och slutligen labradorer.

– Hundattacker utgör en stor del av våra försäkringsärenden, vilket är tråkigt eftersom det är så lätt att förebygga, säger Westley Pearson från försäkringsbolaget Animal Friends Pet Insurance (AFPI), som genomförde undersökningen till Mirror UK.

Westleys bästa råd till hundägare är att ha sina hundar under uppsyn när de vistas ute i trädgården. Om du är osäker på din hunds temperament med främlingar så bör du se till att hunden är kopplad i trädgården. Då kan den fortfarande njuta av att vara ute, men ändå inte utgöra ett hot för andra människor.

Här kan du se det rörande filmklippet på barnet och hunden som reagerar exakt likadant när pappan i familjen kommer hem. Missa inte heller debatten som uppstod kring modellen som färgade sin hunds hår rosa.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Blev du överraskad av resultatet?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

1 timme sedan
Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.