Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Forskning visar: Hälften av dina "vänner" kallar inte dig för sin vän

- 09/08/2016, 18:48
Du får nog ta antalet vänner du har och dela det med hälften för att få veta hur många verkliga vänner du har.

Du får nog ta antalet vänner du har och dela det med hälften för att få veta hur många verkliga vänner du har.

Pixabay

En ny studie visar att bara hälften av de personer som du kallar för vänner också kallar dig för sin vän.

En ny studie från universitetet i Tel Aviv har slagit fast att vi människor är jättedåliga på att inse vem som är våra verkliga vänner och inte, det skriver tidskriften Plus One.

I studien undersöktes 84 collegestudenter i åldrarna 23 till 38. De ombads att betygsätta sin egna vänskapsrelationer från noll till fem och sedan även skriva in hur de tror att de andra deltagarna skulle ranka dem mellan noll till fem.

Noll innebär att man är totala främlingar, och fem att personen är en av ens närmaste vänner. Och studien kom fram till att det inte blev många rätt för någon.

Det visade sig nämligen att bara hälften av de personer som någon rankat som sina vänner faktiskt kände samma sak tillbaka.

Enligt studiens författare är det här ett resultat som setts flera gånger tidigare i andra, mer omfattande studier också, skriver Plus One.

Så tyvärr, du får nog ta och räkna ihop alla dem du ser som vänner – och dela den siffran på hälften om du vill veta hur många vänner du egentligen har.

Frågan är bara vem som är vår vän på riktigt och vem som vi tror är vår vän men egentligen inte är det…

Bildkälla

Nyheter24 har tidigare skrivit om Niclas som vågade sig på ett helt nytt sätt att skaffa vänner.

Tror du att det här stämmer?