Cannabis-brukandet ökar, visar nya studier.
1 av 3
Cannabis-brukandet ökar, visar nya studier.
Allt fler röker cannabis dagligen likt vanlig tobak, inte som alkohol, som det var tidigare.
2 av 3
Allt fler röker cannabis dagligen likt vanlig tobak, inte som alkohol, som det var tidigare.
"Det som händer är att de 20 senaste åren har marijuana gått från att användas som alkohol till att användas mer likt tobak, på det sättet att allt fler röker det varje dag" säger studiens författare Caulkins.
3 av 3
"Det som händer är att de 20 senaste åren har marijuana gått från att användas som alkohol till att användas mer likt tobak, på det sättet att allt fler röker det varje dag" säger studiens författare Caulkins. - Foto: AP

Ny studie visar: Allt fler röker cannabis dagligen

En stor studie visar att cannabis brukas allt mer likt det vore vanlig tobak.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

En ny studie, baserad på data från ett helt decennium, visar att användandet av cannabis håller på att förändras. Åtminstone i USA. Detta rapporterar Washington Post.

Studien visar att rökarna, som ofta är lågutbildade och har låg inkomst, är allt mer benägna att röka cannabis dagligen. Precis som med vanliga cigaretter.

I början på 1990-talet rökte var nionde cannabis-rökare drogen dagligen, men nu röker 68 procent av brukarna cannabis dagligen, enligt studiens författare Steven Davenport.

En av anledningarna kan vara att allt fler delstater har intagit en allt mer liberal inställning till marijuana. Risken att bli gripen för marijuana har minskat skarpt sedan 2002.

2002 greps en person per 550:e marijuana-köp för droginnehav. 2013 greps en person per 1 090:e köp.

– Det som händer är att de 20 senaste åren har marijuana gått från att användas som alkohol till att användas mer likt tobak, på det sättet att allt fler röker det varje dag, berättar studiens andra författare Jonathan Caulkins för Washington Post.

Så cannabis-användandet har ökat men det här händer faktiskt med kroppen om du är hög varje dag.