Hur länge ska en sexakt egentligen hålla på för att vara objektivt bra?
Hur länge ska en sexakt egentligen hålla på för att vara objektivt bra? - Foto: Pixabay/images.hellogiggles.com

Forskare: Så här länge ska man ha sex för att det ska anses vara bra

Trodde du att du behövde hålla på hela natten för att det ska vara bra? Då ska du nog ta och tänka om.


Forskare vid Penn State University har kommit fram till hur lång en sexakt ska vara för att den ska anses vara tillfredställande. Och resultatet är ganska oväntat, skriver Independent.

Studiens huvudförfattare Eric Corty och Jenay Guardiani intervjuade psykologer, psykiatriker, sjuksköterskor, äktenskapsrådgivare och socialarbetare som tillsammans träffat tusentals par som haft problem i sängen.

Forskarna kom fram till att om sexakten pågår i mer än en halvtimme så är den helt enkelt inte bra, utan istället något som skapar "en känsla av besvikelse och otillfredsställelse". De satte även upp sina resultat i fyra kategorier.

1. För kort – 1-2 minuter

2. Tillräckligt – 3-7 minuter

3. Önskvärt – 7-13 minuter

4. För långt – 10 – 30 minter

Slutsatsen blev att den ideala tiden för en sexakt att vara är runt 13 minuter, snarare än fem som är den genomsnittliga längden på sex.

– Uppfattningen om den egna sexualiteten kommer till stor del av sociala koder, både medvetna och omedvetna. Olyckligtvis så verkar populärkultur ha skapat stereotyper av sexuell aktivitet. Många män och kvinnor verkar tro att det mest optimala är stora penisar, stenhårda erektioner och sex som varar hela natten, säger forskarna i sin rapport, rapporterar Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka de vanligaste problemen unga har i sängen är.

Tid
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tycker du att 7-13 minuter är optimal sextid?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

1 timme sedan
Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.