Torsdag 23 Sep
Stockholm

Forskare: Så här länge ska man ha sex för att det ska anses vara bra

Hur länge ska en sexakt egentligen hålla på för att vara objektivt bra?
Hur länge ska en sexakt egentligen hålla på för att vara objektivt bra?. Foto: Pixabay/images.hellogiggles.com

Trodde du att du behövde hålla på hela natten för att det ska vara bra? Då ska du nog ta och tänka om.

Kommentera (61)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Forskare vid Penn State University har kommit fram till hur lång en sexakt ska vara för att den ska anses vara tillfredställande. Och resultatet är ganska oväntat, skriver Independent.

Studiens huvudförfattare Eric Corty och Jenay Guardiani intervjuade psykologer, psykiatriker, sjuksköterskor, äktenskapsrådgivare och socialarbetare som tillsammans träffat tusentals par som haft problem i sängen.

Forskarna kom fram till att om sexakten pågår i mer än en halvtimme så är den helt enkelt inte bra, utan istället något som skapar "en känsla av besvikelse och otillfredsställelse". De satte även upp sina resultat i fyra kategorier.

1. För kort – 1-2 minuter

2. Tillräckligt – 3-7 minuter

3. Önskvärt – 7-13 minuter

4. För långt – 10 – 30 minter

Slutsatsen blev att den ideala tiden för en sexakt att vara är runt 13 minuter, snarare än fem som är den genomsnittliga längden på sex.

– Uppfattningen om den egna sexualiteten kommer till stor del av sociala koder, både medvetna och omedvetna. Olyckligtvis så verkar populärkultur ha skapat stereotyper av sexuell aktivitet. Många män och kvinnor verkar tro att det mest optimala är stora penisar, stenhårda erektioner och sex som varar hela natten, säger forskarna i sin rapport, rapporterar Independent.

Nyheter24 har tidigare skrivit om vilka de vanligaste problemen unga har i sängen är.

Tycker du att 7-13 minuter är optimal sextid?
Tack för din röst!
Kommentera (61)
Kopiera länk
Dela