Undersökning: Den här färgen gör att folk tycker du är sexig

- 10/09/2016, 19:01 -
Färgval

Svart är den färg som flest människor förknippar med sexighet.

Tumblr/TT

Har du svårt att välja kläder till dejten? Efter att du läst den här artikeln kommer det aldrig hända igen.

I en undersökning lät forskare 1000 personer uttala sig om vilka färger de förknippar med vissa egenskaper. Och överraskande nog fanns det en solklar vinnare i nästan alla positiva kategorier, skriver Independent.

Färgen som toppade betyget för hur intelligent, självsäker och sexig en person uppfattas var nämligen svart. Svart ansågs också mindre förknippad med negativa egenskaper, som exempelvis arrogans.

Bildkälla

Svart var också den färg som båda könen föredrog framför andra på någon av de motsatta könet. En majoritet på 66 procent av kvinnorna tyckte om att se män bära svart.

De färger som hamnade i botten var istället rosa, brunt och orange. Och färgen som minst förknippades med intelligens var faktiskt just rosa.

Bildkälla

Undersökningen genomfördes av t-shirt företaget Buytshirtsonline, och bör tas med en nypa salt enligt Independent. Dock visar undersökningen på liknande resultat som andra, mer seriösa, undersökningar har visat.

Undersökningen gjordes på så sätt att testpersonerna fick se identiska bild på en person av det motsatta könet där det enda som förändrades var färgen på personens t-shirt och sedan ranka den efter vilka egenskaper de kände att personen hade i olika färger.

Så om du har problem att välja kläder tänk då bara på att svart alltid kommer vara det bästa valet. Och det är ju bekvämt.

Nyheter24 har tidigare skrivit om den nya färgglada trenden med "gömt" regnbågshår.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

Tycker du att folk som bär svart är attraktiva?